Подай сигнал

След пороите в Белащица: Жителите питат за улиците

Регион

от Гергана Василева 674 прегледа 0

Жители на Белащица ще се съберат днес от 18 ч. в пенсионерския клуб на селото, за да попитат кога и как ще бъдат почистени и ремонтирани улиците. След пороите много от тях в селото са неузнаваеми. Най-критично е положението на ул. „Стопанска”. При последния обилен валеж по нея водата течеше като река. По другите улици се виждат изровени настилки, влачени кал, пясък и чакъл.


„Поводът за събирането днес в пенсионерския клуб е рутинно отчетно събрание, такива бяха проведени във всички села. Очаквам, разбира се и въпроси, свързани със състоянието на улиците. Тъй като това не е от моята компетенция и ремонтът не зависи от мен, съм поканила зам.-кметът Таня Бочукова и председателката на Общинския съвет”, коментира пред „Марица” кметицата Цветанка Читакова. Тя обясни, че проблемът с отводняването стои на дневен ред не само в нейното село. Разрешаването му не може да стане на парче, а с изготвянето на проект, което не е по силите на общината. Тя потвърди, че ул. „Стопанска” е най-проблемна за селото, тъй като на нея се събира целия водосбор.


Междувременно Читакова се похвали и с нова детска площадка в селото. Тя е изградена изцяло със средства от дарители. На нея освен люлки, има и специална обезопасителна настилка. Детската площадка е втората в Белащица.

Коментари