Подай сигнал

След папата: И Фолксваген избира Раковски за новия си завод

Бизнес зона

от Екип Марица 7641 прегледа 0

След папата: И Фолксваген избира Раковски за новия си завод

Седмица след като папа Франциск посети Раковски, градчето отново може да роди световна новина. Най-големият производител на автомобили Volkswagen Group е на крачка да избере именно терен край "крепостта на яката вяра" за бъдещия си завод, пише "Стандарт".

Става въпрос за "Индустриална зона Раковски", която е част от "Тракия икономическа зона". Нужните за проекта около 4000 декара се намират до село Калековец, разположено между Пловдив и Раковски.

Почти едновременно с папата у нас е била и делегация на Фолксваген. Тя се е запознала на място и е огледала от въздуха площадката, за което съобщи и премиерът Бойко Борисов, но без да назовава името на компанията.

Окончателното решение къде да бъде новият завод на VW, в който ще бъдат вложени 1,4 млрд. евро, ще се вземе на 14 май. Бордът на директорите на автогиганта трябва да избере между Раковски и турския град Измир. Засега везните клонят към България, твърдят запознати с хода на преговорите.

Новият завод на VW, който трябва да бъде отворен до 2022 г., ще произвежда моделите "Шкода" и "Сеат". Плановете са от конвейра да слизат по 1 000 коли на ден.

Коментари


Това се поредните предизборни фейлетони.....1000 коли на ден ...?...алоооо.......май нещо сте мръднали.Я питайте германците , те чували ли са за този завод ?

е еее колко сме назад . 1939 г пловдив се развива благодарение на германците . Тогава те предлагат на Пловдив да направят главната послана от стъкло --знаели че има археолошки находишта --да се вижда всичко . Тепетата да ги свържат с асансјор .А за сметка на това .обштината да им позволи да направјат направят завод на Фолцваген . Гермаците са се молели а сега ние ги молим . колко за информация договор е постигнат но започва втората световна војна --натам всичко знаем .

Драга Марица, бихте ли направили една ретроспекция да ордена на йезуитите? За да можем да разберем божията милост, който за седмица се изсипа над балканите.

А защо не публикувате становището на wv, как се отказват от Нашата страна, заради премиера.