След инцидента в Труд: Коли минават на пусната бариера

Три дена след като младо момче бе прегазено от влак в с. Труд, хората продължават да преминават прелеза при спусната бариера и при светеща червена светлина. Това става ясно от видео, заснето и публикувано в „Забелязано в Пловдив“.


На записа ясно се вижда, че само за 3 минути два автомобила вместо да изчакат железницата, преминават прелеза при спусната бариера.


На същото място в съботния ден 25-годишен мъж премина при спусната преграда и бе пометен от влак. Локомотивът на железницата влачи младежа няколко стотин метра.


В групата под видеото хората коментират, че такива нарушения трябва да бъдат санкционирани с доживотно отнемане на книжката. Други пък се надяват, то да стигне до КАТ и нарушителите да поемат отговорност за действията си. Пловдивчани коментират още, че „вероятно заради инцидента от БДЖ са намалили скоростта, с която се минава на прелези“. Има и такива, които дават акъл. Според тях ако бариерите са по-дълги няма да може да се преминава покарай тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Я па Я

Я па Я

01.08.2019 | 14:01

Когато всеки смята и праи кво си сака без да му пука и без последствия.. така ше бъде. Лично на мен не ми пука кой кво си прави стига да не ме засегне лично. Тогава го свалям и съд и присъда на място му давам!

Отговори
0 0
яя

яя

31.07.2019 | 10:10

Това не прилича на никой от прелезите на с. Труд! Основната причина за трагедията разбира се е неспазването на правилата, но има още една важна причина,която не се вижда на клипа, а именно твърде голямото време за чакане. Случва се даже да мине влак в едната посока, да стигне до Пловдив и тогава от Пловдив тръгва друг влак в обратна посока и през цялото време бариерата е спусната и се образува дълга опашка. Някои от шофьорите губят търпение и започват да преминават при спусната бариера , а това провокира останалите да ги последват. Така е устроена човешката и въобще стадната психика. Доколкото знам така е станало при последната катастрофа. Слагането на бариера е само част от обезопасяването на пътя. Нужно е и минимизиране на времето за престой до максимум 5 мин. примерно.

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?