След двойна рокада: Външен човек пое МБАЛ "Пловдив"

Шефското място в УМБАЛ "Пловдив" се оказва едно от най-ветровитите под тепетата, макар мераците за него винаги да са били големи. Само през последните 3 месеца бившата Окръжна преживя две рокади на върха. През август д-р Аргир Аргиров, който управляваше лечебното заведение в първия мандат на кмета Иван Тотев, се завърна в лечебното заведение първоначално като прокурист.

На практика той трябваше да изземе ръководните функции от тогавашния изпълнителен директор д-р Иво Мильотев. През септември Аргиров, за когото отдавна се знае, че е фаворит на местната власт,  стана и член на директорския борд. Вписването на промяната едва бе факт и от здравното министерство дойде новината за нова рокада. От София изненадващо изпратиха началник на Аргиров, като назначиха за прокурист д-р Динчо Генев. Той е външен човек за лекарската гилдия под тепетата. През годините специалистът стана известен като опонент на наливането на пари именно в големите държавни болници, които са привилегировани, но продължават да трупат дългове. 

Д-р Генев е бивш подуправител на Националната здравноосигурителна каса, предложен за поста от ДПС. Преди това е работил като военен лекар и директор на общинската болница в Харманли. Бил е още председател на Асоциацията на лекарите от болничната помощ и на Регионалния лекарски съюз в Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?