След два обира пенсионерка взе нещата в свои ръце

След като два пъти тази година в дома на 74-годишната Невена Поповска влизат крадци и задигат пенсията й, тя решава да оборудва къщата си с камери, предаде БНТ.

Дренково се намира само на 15 км от Благоевград. В селото постоянно живеят по-малко от 30-ина души. Сред тях е и 74-годишната Невена Поповска, която тази година преживяла истински шок след като в дома ѝ влезли крадци.

"Два пъти, два пъти ме обираха по 150 лева. Аз толкова си нося, колкото хлебче да си взема, толкова ми остават от пенсията", разказва Невена Поповска.

Възрастната жена била обрана посред бял ден в началото на месец май, само няколко часа след като взела пенсията си от 210 лева. Тя веднага се обадила на близките си в града и се скрила в градината, докато се увери, че крадците си тръгнат.

Близките на жената подали сигнал в полицията. Пристигнали няколко патрула, но разследващите не успели да открият крадците.

Два месеца по-късно случаят се повторил – няколко дни след като взела пенсията си, баба Невена отново била обрана.

След втората кражба, близките на баба Невена решили да оборудват дома ѝ с камери. Сега я пазят две кучета и няколко камери. И откакто ги има, крадците не са се връщали в дома ѝ.

От Областната дирекция на МВР-Благоевград отчитат спад в броя на кражбите в благоевградските села. От началото на годината до сега са подадени 14 сигнала, с два по-малко сравнение с миналата година.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?