След бедствието: Експерти описват щетите от потопа в Бегунци

След интензивен дъжд, продължил час и половина няколко улици станаха непроходими дерета, заяви кметът на селото Петко Комитов

Комисия от експерти на Община Карлово влиза в понеделник в  Бегунци, за да опише щетите от поройния дъжд, който заля селото вчера в късния следобед. Кметството и общината ще търсят помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии. Това съобщи заместник-кметът на  Община Карлово Данка Люртова.

Близо час и половина проливен  дъжд се изсипа над Бегунци. Пороят засегна само селото, в околните населени места Пролом, Баня, Ведраре и Домлян количеството дъжд бе наполовина по-малко.

За борени минути улиците се превърнаха в непроходими реки, дълбоки над половин метър. Водата повдигна асфалтът, на места улиците станаха непроходими дерета. Кметът на селото Петко Комитов поиска  една от тях да бъде затворена за автомобили, а в друга рововете от пороя са толкова дълбоки, че хората дори пеша трудно стигат до къщите си.

Селската река Мъртвицата преля, излезе от коритото си и водата от улиците нямаше къде се оттече. Това е  една от причините много дворове в ниската част на селото да се наводнят.

Преди няколко години по същото време на годината над Бегунци се изсипа убийствена за реколтата градушка, тогава пострадаха насажденията и посевите. Сега щетите са по улиците, а ние не можем да ги ремонтираме, заяви кметът на селото.

След като опишем щетите общината ще изготви проект за възстановяване на повредените улици на Бегунци и ще го представим в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, заяви заместник-кметът на община Карлово Данка Люртова.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?