След 3 години мълчание: Айри Мурад с първа изява на сесия

Съветникът иска да наеме без пари зала "Колодрума" за благотворително събитие

Айри Мурад, съветник от Реформаторския блок, за първи път ще се изявява днес в местния парламент, след като пази мълчание цели три години. На сесията ще се обсъжда неговото предложение за безвъзмездно предоставяне на спортната зала "Колодрума" на сдружение "Всички заедно за една кауза". Неправителствената организация, представлявана от Илия Ангелов, уверява в писмо до Общинския съвет, че ще организира на 19 октомври благотворителен концерт, за да закупи със събраните средства медицинска апаратура за деца, лишени от родителски грижи. 

Активисти от сдружението се опитвали да издействат залата от Община Пловдив, без да плащат наем, но не са успели и на няколко сесии агитират съветниците. Те твърдят, че освен медицинска апаратура възнамеряват да реконструират басейн за лечебни цели, да направят площадка за деца с рахит и дори да закупят понита, за които ще построят сграда. Концертът ще е с участието на Орхан Мурад и Поли Паскова, а от българския комитет на ЮНЕСКО дори са уредили и участието на Николина Чакърдъкова.  

В писмото на сдружението се казва още, че в знак на признателност на същата дата ще бъде организиран коктейл-вечеря в хотел "Марково".  "Всички кметства по райони и области на община Пловдив и всички общински съветници са поканени", пише Илия Ангелов. Сдружението е регистрирано на ул. "Зенит" в квартал "Изгрев". Шефът на сдружението вероятно не знае, че в общината няма как да има области.

Долу, под текста на предложението, Айри Мурад е дописал с химикалка: "Моля да вземете решение по нормативнияТ акт и наредбата на ОбщинскияТ съвет при община Пловдив". 

Преди две години, вече като градски съветник, Айри Мурад се прочу с двойка на матурата по български език, но след това стана ясно, че освен в Анадолския университет е записал да учи и второ висше - зооинженерство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?