Слави Трифонов: Докога с тази диктатура, българино!?

Слави Трифонов публикува силен монолог, за да стигне до всеки и попита: Това засяга ли ни лично?

Силен монолог, изпълнен в ефира на неговото шоу, публикува във Фейсбук Слави Трифонов. В него той подчертава, че когато се зададе Коледа, политиците в България сякаш разчитат на доброто настроение на хората и прокарват решения, с които ощетяват гражданите, съобщава Vihrogon.bg.

„Министър-председателят лъже!“ и „Това е диктатура, не е демокрация!“, са част от тежките изводи, които прави Слави в своето изказване.

Телевизионният водещ посочва няколко решения, които българите трябва да приемат лично, защото засягат както харчените да държавни пари, събрани от данъците на българите, така и техните права.

Слави прави заключението, че само за три години България е платила 729 милиона евро глоби в сферата на енергетиката, като 77 от тях са само последната санкция, свързана с отварянето на газопреносната система на монополиста БЕХ. „Това са милиард и половина лева наши пари, хвърлени на боклука!“, заяви той.

 
Трифонов прибави към решенията, насочени „лично“ към всеки българин възможността да бъдеш арестуван тайно за 48 часа, допускането да бъде конфискувано имущество, придобито уж по престъпен начин, дори собственикът му да се окаже невинен. Към списъка се прибавя и предложението общинските съветници да не се проверяват за конфликт на интереси, както и потресаващите разкрития за изразходването на парите, насочени към Хитрино след трагедията там.

„Това засяга ли ни лично?“, пита по-скоро риторично Слави Трифонов, който напомни, че парите, които се харчат от държавата не излизат от джобовете на политиците, а на обикновените български данъкоплатци.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?