Слави няма спирка! Пуска цензурираните от bTV епизоди

Слави Трифонов няма никакво намерение да изчезва от публичното пространство, докато подготвя новия си телевизионен проект. Още на 20 юли компанията на шоумена регистрира нов канал в платформата за видеосподеляне Youtube.

Планът на Слави е да поддържа интереса на зрителите, като публикува там двата скандално цензурирани от bTV епизода на шоуто, но засега амбициите му удрят на камък, пише lupa.bg.

Юристконсултите на телевизията са категорични, че продукциите са нейна собственост, тъй като са надлежно заплатени по договор на продуцентската компания „Седем-осми”. Адвокатите на Слави пък твърдят, че контрактът важи само за продукция, която се е появявала в ефир.

Нищо чудно да се стигне и до сблъсък в съда, ако двете страни не се разберат в най-скоро време.

Както е известно, 2 от всички 4176 предавания на „Шоуто на Слави“ така и никога не видяха бял свят.

На 27 март 2017 г. вместо заснетия и предвиден епизод на предаването, телевизията излъчи повторение на старо издание.

В свое официално съобщение на сайта си bTV обясни, че причината за неизлъчването е „несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV , която не толерира едностранно представяне в програмите си“.


Васил Иванов забърка скандала с напускането си на Нова телевизия

От медията подчертаха и че сключеният договор със „Седем-осми“ е за „предаване с развлекателно-информативен характер”. На следващия ден на пресконференция Слави Трифонов определя спирането на епизода като цензура и еднолично решение на телевизията.

Три седмици по-късно – на 18 април 2017 г. телевизията отново не излъчи предвиденото за деня предаване и го замени с повторение на старо издание. И този път в официално съобщение в интернет медията заяви, че „съдържанието на епизода не съответства на стандартите за редакционно съдържание“.

На следващия ден на пресконференция водещият и сценаристите представиха какво е имало в предаването и госта на Трифонов – журналиста Васил Иванов, който преди дни е напуснал конкурентната Нова телевизия и в записаното предаване за 18 април обвинява директора „Новини и актуални предавания“ в цензура и корупция, както и разкрива телефонни записи на колегите си и членове на мениджърския екип на конкурентния канал. Блиц.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
hui

hui

09.08.2019 | 18:09

майка ви деба проста ,напишете името на канала ,тъпи журналистчета ебани

Отговори
1 0
Античалга

Античалга

09.08.2019 | 07:55

Кичка Бодурова: Свидетел съм на едно предаване , което най-после падна от екран , в което дори съм участвала в зародиша му, което години наред сваляше нивото на българската култура и език. Което позволяваше да се говорят цинизми чрез отец Нафърфорий (всички знаем от къде излиза това име) и поета/ как му беше името/. Един човек го водеше, с невероятно самочувствие, казвайки “ мойто студио”, “мойто шоу”, “моя балет”, “мойте гости”... никога “Нашето”. Дори работодател да си, никога не можеш да кажеш “мойто”, защото много хора участват в успеха на всичко. Един “певец” , който ръмжи като пее, с 4 тона диапазон и изплезен език, но това, че е всяка вечер на екран го направи “супер стар”. Държейки се арогантно дори с музикантите, с които е бил съученик и са започнали да пробиват шоу бизнеса заедно. И този същия щял да прави партия “ Няма такава държава”. Такава държава има, Слави и то от 681 г. Но такива като теб самозабравили се, направили 2 лева в повече, я докараха дотук! Ти трябваше да използваш трибуната на това шоу и да вдигаш летвата нагоре а не надолу. Това, че понякога имаше среща с известни личности, не може да измие срама и гнусотията от цинизмите на вулгарния език, за които уж ти раздаваше “червени” точки. И печелеше рейтинг от низките страсти на народа- чалга, сaрказъм и цинизъм ! Такава държава има, Слави! И тази държава има голяма история, с която можем да се гордеем! Но няма настояще, с което да направим същото! И ти си един от тези, които “цапаше” това настояще! Доколкото за име на твоята партия - имам идея. ППС- “Партия на простаците и самозабравилите се”. Има доста които биха могли да членуват в тази партия!

Отговори
3 3
Батко

Батко

09.08.2019 | 06:51

БСП-то си лансира тролчето. Толкова си може този шут, новият Жорж Ганчев, само дето е прост като гъз!

Отговори
5 1
тото

тото

09.08.2019 | 00:06

Каква публика само....от чалгари!

Отговори
6 3
@

@

08.08.2019 | 21:21

Публиката има право да ги види и прецени сама за какво са цензурирани.

Отговори
12 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?