Подай сигнал

Славчо Атанасов пита главния прокурор за зала „Колодрума“

Власт

от Екип Марица 3409 прегледа 0

Славчо Атанасов пита главния прокурор за зала „Колодрума“

В доклада на АДФИ за проверката на зала „Колодрума“ са отбелязани 22 броя нарушения и то груби нарушения. От които е нанесена щета за близо 7 милиона и 800 хиляди лева. Това са доказани щети, според този доклад. По тази причина на 7 февруари 2017-а година народният представител Борис Ячев внесе сигнал до главна прокуратура за тези нарушения. До момента обаче, 13 месеца вече, Главна прокуратура мълчи по случая.

Това заяви на пресконференция народният представител от ОП Славчо Атанасов.

„Веднага ние правим аналогия със случая в Перник, когато преди десетина дни, въз основа на подобен доклад, бяха арестувани двама бивши кметове, и то за сума около милион и двеста хиляди, доста по-малка от случая с „Колодрума“. Утре с Борис Ячев внасяме писмо до главния прокурор и най-учтиво го питаме какво става с проверката на прокуратурата. Тази зала излезе златна на пловдивчани. По оценка, зала „Арена Армеец“ струва 6500 лева на седалка. В Пловдив, зала „Колодрума“ струва 9500 лева, при положение, че нашата зала е доста по-елементарна като изпълнение. Фактите са това. Надяваме се прокуратурата да реагира и да отговори, има ли нарушения, какви са те и какво ще предприеме. Ако няма нарушения, нека излезе със становище и да се аргументира”, коментира народният представител Славчо Атанасов.

„Призоваваме прокуратурата да отговори има ли нарушения. Разчитаме, че ще се произнесат по този случай, както стана със случая в Перник. И там имаше ревизионен акт на АДФИ, прокуратурата реагира светкавично, влизат качулките и правят арести. В Пловдив нещата са сходни, но вече 13 месеца нямаме становище. Затова внасяме писмото и очакваме становището на органите”, каза още депутатът.

Коментари