Подай сигнал

Славчо Атанасов: Когато кметът управлява без сърце, градът боледува

Иван Тотев заложи на едноличната власт и сгреши - не можеш сам да напипаш всички проблеми и да намериш решенията

Интервю

от Екип Марица 2397 прегледа 0

Славчо Атанасов: Когато кметът управлява без сърце, градът боледува

Славчо Атанасов, народен представител, кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 г.:

За да няма корупция, трябва да има прозрачност и публичност. Затова в моя мандат важните сделки минаваха през прокуратурата

Кое е най-важното за едно управление, г-н Атанасов - казано днес през дистанцията на времето от Вашия мандат като кмет?

Най-важното за мен е хората да имат доверие в управлението, да вярват на този, когото са избрали. За да стане това обаче, кметът трябва да е близо до гражданите, да не се крие в кабинета, а да се среща с хората всеки ден. Защото постоянният прием на граждани изгражда толкова необходимата връзка между властта и избирателите. Когато кметът управлява без сърце, градът боледува. Аз лично съм приел като свое верую принципа „Управление с грижа за хората”. Като казвам „грижа”, не става дума единствено за хората в затруднено социално положение. Говоря и за бизнеса - той също има проблеми, които трябва да бъдат решавани. А за да бъдат решавани, всички трябва да могат да стигнат до кмета - и обикновените хора, и предприемачите, и експертите. Иван Тотев заложи на едноличната власт и сгреши - не можеш сам да напипаш всички проблеми на града и да намериш решенията.

В Пловдив отдавна се говори за корупционните схеми, разтърсили държавата напоследък. Какво е лекарството?

За съжаление корупционните скандали отдавна клатят властта в Пловдив.

Нещата са свързани. Защото когато един кмет е сред хората, когато работата му е публична и прозрачна, тогава и условията за корупционни практики намаляват. Тогава гражданите са спокойни, защото знаят, че парите отиват за тяхното добруване, а не в нечий джоб. Затова неслучайно в моя мандат всяка една важна сделка минаваше за становище през прокуратурата, която да прецени дали това е в обществен интерес…

Тук ще ви репликирам - дали това точно е работа на прокуратурата?

Да, така е - това не е пряко работа на прокуратурата, тя следи за законосъобразност, не за целесъобразност. Но когато в тези важни сделки има думата и прокуратурата, няма как да има корупция.

За съжаление, първото нещо, което Иван Тотев направи, когато ме наследи, беше да премахне тази практика с мотива, че не е законосъобразна. В това отношение моделът, който изгради Иван Тотев, е изключително опасен. Защото всеизвестен е фактът, че една от ахилесовите пети на управлението в Пловдив е начинът на провеждане на обществени поръчки. През последните 8 години те се правеха в пълна секретност. Е, как да не се роди корупция? Та нали в основата на корупционната среда е липсата на прозрачност и публичност?

Като говорим за прозрачност и публичност - какво се случи с гражданските съвети по райони, които Вие инициирахте?

Точно заради това - за да има по-малко условия за корупционни практики в работата на общината, задължих в моя мандат районните кметове да създадат т.нар. граждански съвети,

които функционираха към всяко кметство. Идеята е гражданите да имат възможността да взимат решенията заедно с управляващите. Така че всичко да е прозрачно.
Веднага обаче бяхме контрирани от Иван Тотев, че за това си има Общински съвет. Само че Общинският съвет се представлява от политическите партии, не от гражданите. А много често дневният ред на политическите партии не съвпада с този на гражданите. Да, политическата, избирателната система в България е такава, че хората, волю или неволю, намират своето представителство чрез партиите. Но отново ще повторя, трябва да има възможност за пряко представителство на гражданите в управлението. Тук ще цитирам големия кмет на Пловдив Божидар Здравков, който казва: „С партии на власт се идва, но с партии една община не се управлява“.


Затова винаги съм се стремял да бъда близо до хората, до всички граждани на Пловдив. Правил съм отчетите си публично пред тях. А г-н Тотев за 8 години не направи нито един публичен отчет, не застана лице в лице с хората. За 2 мандата г-н Тотев не организира нито един приемен ден.

Не може кметовете на Ню Йорк, Москва или Истанбул да приемат граждани, а пловдивският да заключва кабинета си.

През тези 8 години не видяхме реален диалог с професионалните гилдии. А това е важно, особено когато се обсъждат проектите за развитие на Пловдив.

Вие сте един от последователните критици на управлението на Иван Тотев. Дали не е от реваншизъм?

Не. Критиките са в името на Пловдив и пловдивчани. И не са на всяка цена. Самият аз признавам, че за тези 8 години се направиха добри неща и мисля, че никой не може да му го отрече това на кмета. Но моделът „Тотев“, начинът, по който бяха реализирани проектите, е тотално сгрешен. Ще дам пример с инфраструктурата и ремонтите: първо, тези ремонти бяха направени на чудовищно скъпи цени. Второ - с изключително лошо качество на изпълнение. И трето - за много дълъг период от време. 1430 метра на бул. „Руски“ се правиха за 3 години!

Да, но неговите поддръжници често казват, че днес Пловдив се развива, а вие сте го приспал?

Това е стар спор кой какво е направил. Аз мисля, че съм свършил достатъчно за условията, в които кметувах. Освен това най-важното мерило е доверието.

Друг е въпросът, че много често по време на избори границата на почтеността беше преминавана. Нека да припомня, че самият Иван Тотев си направи филм „Как се „печелят” избори в Пловдив“ - с невалидни бюлетини. До такава степен стигна политическата арогантност в града ни.


И затова аз се гордея, че два пъти поред битката между мен и Иван Тотев завършва с т. нар. „съдийско решение“ и в рамките на статистическата грешка. При положение че се изправях срещу управляващата политическа партия, която разполагаше с огромен властови, финансов и медиен ресурс. Вотът за мен, според експертите, е доказано мажоритарен. Зад мен големи партии не стоят. Зад мен стоят пловдивчани. Това показва, че съм си вършил работата като кмет.

Данъците - това е проблемът, който продължавате да поставяте и след като напуснахте „Стамболов“ 1. Защо?

Поставях го и като бях на „Стамболов“ 1. Защото един от най-важните механизми за съществуването на градовете и държавите още от античността е данъчната политика. Тя е тази, която подрежда обществото и го превръща в справедливо или несправедливо. В моя мандат данъците бяха най-ниски от всички големи областни градове. Г-н Тотев дойде на власт и ги вдигна драстично. Много от ставките днес са по-високи дори от тези в София.
Трябва да подчертая още нещо - моето управление съвпадна с голямата икономическа криза от 2008-2009 г. Намалих данъците, за да могат бизнесът и гражданите да понесат по-лесно кризата. По този начин успях да постигна върхова събираемост от 92%. Благодаря за това на моите съграждани. Тук ще цитирам Лавал, който казва

„По-ниски данъци - по-висока събираемост, по-мощна икономика и по-голямо добруване на гражданите“. Затова едно от първите неща, които трябва да се променят, е коригиране на данъчната политика. И ще постигнем това.

Накъде гледа Пловдив според Вас?

Не само според мен - според мнението на много мои съграждани, с които се срещам - Пловдив гледа в друга посока. Осемгодишното статукво приключи. Моделът на управление трябва основно да се промени. Разбира се, проблемите на гражданите трябва да бъдат съотнесени с перспективите за развитието на града. Трябва да има визия.
За съжаление, г-н Тотев не показа да има ясна визия за развитието на града. Започват се проекти, след време приоритетите се сменят с други. То не беше Главната на две нива, не беше кабинков лифт между тепетата. После дойде конкурсът за площада, спечелен от португалска фирма. Иван Тотев го откупи за 120 000 лв. Този проект обаче днес събира прах в архивите на общината. Сега се работи по друг проект за площад „Централен“. Това показва само една - липса на ясна визия за развитието на града.
В същото време бяха загърбени стратегически за града проекти. Типичен пример е „Модър-Царевец“. Оставих готов проект и подсигурено финансиране на г-н Тотев. Трябваше само да бъдат извършени отчуждителните процедури. Той обаче реши да пренасочи парите от този ключов проект в ремонти на отделни участъци от булевардите, които се нагънаха на много места още на 6-ия месец след рязането на лентите.

Тотев заложи на показните неща, без за 8 г. в неговото управление да бъде изграден нито един стратегически за града обект с изключение на бул. „Северен“. Твърде малко е за 7 години управление с правителство, доминирано от собствената ти партия и в периода на най-активно усвояване на европейски средства.

Това ли е Вашата оценка за двата мандата на кмета Тотев?

Оценката за това какво е свършил един кмет ще я даде най-големият съдник -историята. Отново ще спомена всепризнатият успешен кмет на Пловдив Божидар Здравков. Той никога не е казвал, че градът при него се развива добре. Тази оценка я даде историята.

Коментари


Олигофрен, напълно сте прав! Крадец огромен, безскрупулно влечуго, част от политически октопод. не само той и другите около него са за пандиза.

АЛОООООО , ПРОКУРАТУРАТА........ ДОКОГА НЯМА ДА АРЕСТУВАТЕ ТОЯ КРАДЛИВ КРЕТЕН МАМИНИЯ, АМИ НИ ЗАНИМАВАТЕ С НЕГОВИТЕ ИЗТЪРСАЦИ...РАЛЮ , РАЙНА И ПРОЧИЕ.ВЕРНО ВСЕ КРАДЦИ, НО АРХИ КРАДЕЦА Е НА СВОБОДА. НАПРАВИ ПЛОВДИВ НА ПЪЛЕН РЕЗИЛ ТОЗ МАЛОУМЕН ОЛИГОФРЕН

На тоя галфон докога ще му държите платеното интервю? И тия безделници-Куртенков и Долев кога ще им платите та да спрат да пишат простотии?

До Ташка и Бомбашка Гроздето е кисело, защото е високо. Славчо е почтен и оправен човек,, беше добър и интелигентен кмет. Говореше с всеки и решаваше проблемите на хората в града, сега прави пак това като депутат. Изключително ерудиран е. Чете много книги и има стил и авторитет сред хората. Има добър морал, страхотно семейство. За всичко това му завиждате, защото на малкия му пръст не можете да стъпите....тролове и лизачи на Тотев.

Срам и позор сте вие некадърни тролове. Колко ви плаща Маминия да хвърляте помия?!

ОСТАВЕТЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, КОИТО СА ВИ РАЗДАЛИ ОТ ИМПЕРИАЛ И ОБЩИТЕ ПРИКАЗКИ.КОМЕНТИРАЙТЕ КОНКРЕТНО ИНТЕРВЮТО. КОЕ НЕ Е ВЯРНО В НЕГО?

Славчо, позорно е такъв некадърник като теб да излиза и да говори за Пловдив! Срам и позор на тези хора, които вярват на това ЗКПЧ!

Славчо, пак ще те изберем за да ни спасиш от тази крадлива паплач завзела прекрасния ни град!

Помня, когато Славчо беше кмет, как веднъж го видях - беше на улицата срещу Събота пазара, до магазина за чанти, продавачките бяха излезли на тротоара; разговаряха - спокойно, нормално, просто се виждаше, че го приемат за свой. Може би фактът, че живееше в панелка на "Скопие" (имам познати в същия вход), също помагаше.

Безспорно първенството по некадърие , простотия и крадливост в кметската история на Пловдив държи,МАМИНИЯ ТОТЮ,сред това са гърнето и чомака.Славчо не че беше безгрешен, но е с класи над тях.

Но-некадърен и прост кмет от тоя на снимката нашия красив и вечен град НЕ Е имал! Представете си колко е изпростял града ни щом има темерути да пишат простотии във възхвала на тоя и колко глупаци има ,които искат да затрият града ни като гласуват за тоя....

Ако Славчо е трол, то Тотев е малкият принц на Екзюпери. Маминия не само е алчен, но е чудовищно алчен. При Славчо Пловдив цъфтеше и грееше. Цветанов, баба Менда и Тотев вън от играта.

Ако Пловдив е бил в застой при Славчо, защо толкова много хора на два пъти гласуваме за него и през 2015 и през 2011.Че трябваше тотев и цветанов явно да фалшифицират вота ни и тотев да става все кмет в ранните часове.А зад славчо не седи голяма партия. Просто при славчо се живееше много по- добре. Никой не бяга от хубавото

Славчо тролове няма, защото Славчо е трол... По време на Слафчо Пловдив беше в тотален застой... По времето на маминия се прави нещо, защото маминия е много алчен и за да има комисионно все трябва да има нещо налице, пък било то и некачествено... Така е и така ще бъде, няма оправия. Дано Боко не сложи Здравко кавала за кмет, че тоя верно е уникално кух...!!!!

Славчо авторитет си има, така че, колкото повече помия хвърляте върху него, толкова по-славен път му проправяте към кметския кабинет. Необходим е, за да вдигне отново града на крака и върне доверието на хората в общинската институция. Стига, не е нужно повече един крадлив кмет да управлява Пловдив.Неговото място е зад решетките.

Гербавите яко гълтат вода и бълбукат. То от наводненията ще да е. Като им чета смехориите, тъжна става картинката. С такива "мозъци", такъв Тотев. Жалко и недостойно. Аргументи няма, коментар по къщество няма, по проблемите на града и политиката пак няма. Само дращим обиди. Продължавайте, пичове. Така само му вдигате рейтинга на Славчо!

Тотев сигурно наистина се е побъркал щом по цяла нощ пише тъпи коментари.Скоро в панделата ще го пречистят циганетата с яките черни бахури.Нали му бяха най - верният електорат.Сега ще трябва да им се отблагодарява , ама вече не с пари. Те много си падат по бели КРАДЛИВИдупета.Оттук иде народната поговорка--ЛАКОМ ГЪЗ,КРЪВ СЕРЕ.

СТИГА БЕ МАЙНА. ТОТЕВ СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ И СЕ ОТТЕГЛИ С ДОСТОЙНСТВО , АКО РАЗБИРАШ КАКВО ОЗНАЧАВА ТАЗИ ДУМА.СТИГА СИ ПИСАЛ ГЛУПОСТИ ПОСРЕД НОЩИТЕ БЕ МАЙНА. ЗНАМ ,ЧЕ СЪН НЕ ТЕ ХВАЩА ,АМА В ЗАТВОРА ЩЕ ИМАШ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА СЕ НАСПИШ.ПРИМЕРИ СЕ. ТВОЕТО СЕ СВЪРШИ. ЗА ЧОВЕК ЗАВЪРШИЛ АВТОТО С 3.64 И УНИВЕРСИТЕТА БЕЗ ДА Е СТЪПВАЛ В НЕГО , С ФАЛШИВА ДИПЛОМА ОТ ПАВЛИНКА КАЦАРОВА, ЗА ЧОВЕК С ПРЯКОРИ ОТ УЧИЛИЩЕ ВАНЮ ТЪПОТО И ВАНЬО СОПОЛА ПОСТИГНА НЕ МАЛКО. ВЛЕЗЕ В ИСТОРИЯТА НА ПЛОВДИВ , КАТО НАЙ - КРАДЛИВИЯ КМЕТ.ИМЕТО ТИ СТАНА НАРИЦАТЕЛНО ЗА ДАЛАВЕРА.НО ЛОША РЕКЛАМА НЯМА НАЛИ? ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ В ЗАТВОРА. СИГУРЕН СЪМ , ЧЕ С МАНГАЛИТЕ ЩЕ СИ ДОБРЕ. НАЛИ ВСЕ ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБЕ

Че кво му беше на Славчо? Много хубаво момче, може нищо да не правеше, ама поне имаше приемни дни и можеше да отидеш да те черпи едно кафе, да му се оплачеш , а Тотев кво? Той тъпака прави спортни зали, улици, булеварди, площади, градини, мостове, подлези, детски площадки, спортни зали, прави световни археологически обекти, привлича инвеститори да строят заводи, компютърни фирми и колцентрове, направи ни Европейска столица на културата, води и посреща делегации от цял свят, ама пък баба Пенка чистачката не може да отиде при него в Общината да му се оплаче, че съседската котка и препикава мушкатото! Десет пъти ходи горката да го търси, а него все го няма! Е-е-ех ако беше Славчо........

При Чомака всички крадяха като невидели, затова никой една дума не е казал срещу му, никога не е влизал ни в прокуратура, ни в съда. Подари на Гошо Гергов Панаира и "Стария град" и от благодарност Гергов го тури за шеф на Герговата си Телевизия. После Бат Бойко направи най-тъпото нещо в живота си, като кандиса на ВМРО да направят коалиция за изборите и да тури Магарето Славчо за кмет на града и народа гласувайки за Бойко избра Славчо. Славчо, който преди изборите се кълнеше в децата си, че ще е верен до гроб на Борисов, попаднал най-случайно в кабинета на Гошо Гергов прогледна и спомняйки си че е политически комунистически офицер от БНА уволни всички ГЕРБаджии от Общината нарушавайки коалицията, която го направи кмет. Честен човек и си държи на думата! Ха-ха-ха! Обаче ГЕРБерите имаха най-много общински съветници и затова Магарето Славчо направи коалиция тип Чомаков заедно с БСП, СДС, НДСВ, ДПС и така нататък и свалиха ген. Кюмюрджиев от поста шеф на Общинския съвет и хората на Бойко спечелили изборите я караха 4 години в опозиция. После на Пловдивчани им писна от речите на Магарето Славчо и от нищо неправенето му и гласуваха отново за ГЕРБ, които обаче пренебрегнали волята на Бат Бойко не рачиха да се коалират с "честния" Славчо и той остана на улицата, безработен, по долни гащи, пиян и насран. За малко да се самоубие защото не можеше да понесе, че той Великият Славчо, БКП политическия офицер заради което всички старшини в Пловдив винаги ще гласуват за него, тоя дето ни остави цял един булевард и половина и една градска тоалетна ще загуби от някакъв Гербаджия Инженер по компютърни технологии! И после дойде Тотев инженера и направи Пловдив най-бързо развиващия се град в държавата, Индустриалното сърце на България, Ай Ти столицата на страната, и най-предпочитаното място за заселване от българите! За това се чудя, докато ще го траем тоя Инженер, как хубаво си беше при Славчо Магарето, нищо не ставаше, ама пък си беше хубаво!

Роден съм 1968, а ВМРО ме туриха за кмет на Тракия през 2003 , когато бях на 35 години. Туриха ме щото бях най-гладен и най-прост да могат да си правят квот искат, а и единствен нямах фирма. Давам шише водка на този който познае какво съм работил до моята 35 -та годишнина???? Айде сега да видими на кой му се пие най-много!

Чомаков приспа Пловдив, подари го половината на Гергов, два мандата безвремие. Славчо Атанасов спря разрухата, даде стабилност, обърна негативния ход и изправи града на крака. Върна го на пътя на развитието. Само той може да се справи с погрома на сегашните.

Сега ще сменят Тотев с един още по-голям крадец-Здравко Димитров.Той е по-прост и крадлив дори от маминото мишленце.Запомнете какво съм написал и внимавайте,когато ходите да гласувате!

Сегашната власт счупи рекорда по кражби. И друг също, повече от сто години в Пловдив не е имало подсъдим кмет. Вече има!

Подлезът на "Гладстон" 4 пъти по-скъп от пътя за Асеновград Една и съща фирма изгради 11 км за 23 млн. край града и 600 м за 6 млн. в Пловдив

Не знам що се пънете толкова, след като цял Пловдив разбира, че Тотев трябва да си ходи, а Славчо да изправи отново града на крака, както след фиаското на Чомаков. Само че сега натискът е по-голям.

Оф, пак за мажоретки се коментира. Нещо по важните теми на града кажете. Докога ще плуваме по улиците примерно, дупките и улиците по кварталите кога ще оправим, задръстванията и те докога, а умните светофари, а паркирането, а места в детските градини? Аман от мажоретки и дръжки за метли, а стегнете се малко!

Стига с тия метли и мажоретки, дайте нещо за Ральо Ралев. Тоя излезе по-имотен и от Цветанов, бе. Оня за 250 квадрата го върнаха, а наш Ралю 500 апартамент и още толкова тераса. А за терена да Пловдивския университет, дето е за над милион, да не говорим. Щом тая шушумига с хиляда лева заплата има толкова имоти, представете си горе при Тотев какво е положението. Славчо пуснал мажоретки... Тия разораха града от кражби и корупция, мажоретките били проблем. При Славчо не се крадеше, а мажоретките ги пуснаха от "Чистота", не от общината. Да се знае, че не са на Славчо!

Договорът за метлите беше подписан и сключен не от Славчо Атанасов, а след изборите от новия кмет Иван Тотев. В договора имаше чудесна клауза за прекратяване едностранно от общината. Интересно е защо Тотев не го прекрати и защо зам.-кметът Розалин също подкрепяше горещо неговото сключване. А?

КАКВО СЪРЦЕ ПРИ мамин ваня В КРАТУНАТА МУ САМО ДАЛАВЕРИ , УИСКИ ТУРОВЕ ДО ШОТЛАНДИЯ И ПЕЧЕНЕ НА КРАДЛИВИЯ МУ ГЪЗ НА ХОТЕЛА МУ В КЕРАМОТИ.

Гербавите коментатори много ниска топка. Атанасов прави подробен анализ, а те само метли и мажоретки повтарят. По съществото на интервюто-нищо. Ако това са ви тезите срещу Славчо, стягате си багажа, загубили сте вече изборите.

пловдив е прояден от корупция. щом ральо излезна толкова имотен , какво остава за бащицата му тотев.той вече е олигарх и защо тотев 10 дни не прави коментар за районния си кмет а и услужливите медии не го питат.чорапа се разплита

Славчо тролове няма, нито пък е свикнал да плаща на някого, а и няма за какво. Тепърва Тотев скъпи адвокати трябва да търси. На тролове плаща Тотев с крадени пари. СЛАВЧО ТРОЛОВЕ НЯМА,А ИМА ФЕНОВЕ. А защо не коментирате акцентите в интервюто, а пишете само празни приказки. А прословутите метли са купени през 2011 г. от Тотев, а не от Славчо. А мажоретките корупция не правят, можеш само на форми и красота да се насладиш.Така, че стига с тия метли и мажоретки. Ами я вижте кмета РАЛЬО с имот за милиони, олигарх,как става това с кметска заплата.Цветан Цветанов е цветенце пред Ральо. И това се случва пак при управлението на Тотев, който в последно време сън не го хваща и пише жалки коментари. В килията тепърва ще има време за това. Бахура Тотев ще яде в затвора!

От 100 км се вижда че тука пишат славчовите тролове богато възнаградени от свинаря.Ама на есен пак ще ядете бахура.И не за сефте

Тотев, че е бита карта, бита е,но не съм съгласна с това, че Славчо е комунистически мухльо. Езикът на омразата, злобата и агресията до никъде няма да доведат. Когато един кмет е възпитан, ерудиран и човечен и още повече добър човек като Славчо в България се определя като мухльо. А крадците не линчувате.....Тотев е № 1 в историята на кметуването по корупция, некадърност, кражби и разпродажби. Ще ви видя какви ще ги творите само след месеци, когато Славчо Атанасов стане кмет.

Тотев е бита карта ! ФАКТ

Иван Тотев е историческа фигура - най-некадърен кмет, най-крадлив, най-нагъл, гьонсурат от европейска класа. Най-голям комплексар също. Може да се каже, че е най-Цветан от всички в герб. Монументален образ на всичко най-отвратително в българската политика.

Щом с просто око не можеш да видиш как Тотю разсипа всичко пловдивско, превърна града ни в кич, набогатя от далавери, печели избори с измами и цигани, какво още трябва да се случи. Ей, събарят паметници на културата да сами общината, но Тотю е готин. 'Сичко е точно...

Славчо е един комунистически Мухльо !

Тотев бил заложил на показни неща, твърди човека, който откри клозет с мажоретки.Славчо със сигурност не е лош човек, може да е приемал гражданите денонощно,но и това не е най-важно. Просто не е създаден за управление. Каква визия бре Славчо, като половината ти мандат мина в болнични,празни приказки и преливане от пусто в празно.

Какво прочетох?Тотев бил най- добрият кмет в историята на Пловдив. Боже опази. Този или е много луд и чати от някоя психиатрия или е яко , ама много яко на хранилката при Тотев.

Славчо е абсолютно прав и изключително точно го е казал "Когато кметът управлява без сърце, градът боледува". Той беше и винаги ще остане най-почтения и интелигентен кмет в историята на Пловдив. Славчо е явление.Познавам го от години и съм убедена в това. Напълно споделям и неговото мнение за корупцията - "За да няма корупция трябва да има прозрачност и публичност" За това и по време на мандата на Атанасов 2007-2011 г. всички сделки на общината минаваха през прокуратурата.И започнете най-важното мерило е доверието. Хората имат доверие на Славчо Атанасов и той ще бъде най-достойният кмет на Пловдив. Този път с далавери и шашми на изборите персони като Тотев няма как да спечелят.

Убедена съм,че писарушките на тотев дори не са си направили труда да прочетат интервюто.Кое в интервюто не е вярно?Всичко точно и с факти е посочено за това управление.Оставете ОПОРНИТЕ ТОЧКИ , които са ви раздали и прочетете интервюто да се просветите и разберете какво недоразумение защитавате.

нямало е по-крадливо управление на пловдив от сегашното ральо е само връхчето на айсберга . кокошкар в сравнение с тотев. пловдив се управлява от организирана престъпна група

А БРЕ ЛЕВАЦИ. НА АТАНАСОВ МУ НАПРАВИХА 198 РЕВИЗИИ!!! ИНИЦИИРАНИ ОТ ТОТЮ, МЕНДА Е ЦЕЦО И ЕСТЕСТВЕНО НИЩО НЕ ОТКРИХА.НА МОЯ УБАВЕЦ МАМИНИЯ ВАНЯ ЗА 8 ГОДИНИ НАПРАВИХА 2 РЕВИЗИИ И ВЕЧЕ Е ПОДСЪДИМ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД. ОТ 100 ГОДИНИ ПЛОВДИВ НЕ Е ИМАЛ КМЕТ ПОДСЪДИМ.ЕСТЕСТВЕНО, НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. МАМИН Е ТВЪРДЕ БОГАТ ОТ ЛАПАНЕТО И В ЗАТВОРА НЯМА ДА ЛЕЖИ , КАТО ПРИЯТЕЛЧЕТО СИ АЙДУК РАЛЬО.

2-3 безработни некадърни "патрЕоте"-нямат си работа и чакат да излезе поредната платена статия за селското ЗКПЧ и почват с техните простотии. Да се сетят първо за Рендето, Клозета с мажоретките, 700 бона за дръжки на метли/ сигурно с тия метли се готвят да метат/,кантарчето, каската на празната кратуна, незаконния хотел на гребната, 4 години некадърен ремонт на Синдикалния дом, 4 години нищоправене, назначаването на работа на оня нещастник Долев и цялата крадлива шайка и тем подобни и тем подобни.И да го сравнят с- Нова Спортна зала,Велоалеи, тотално обновена градска градина и фонтан/а не затворен Зоопарк при Глафчу/, тотално асфалтирани почти всички булеварди-Руски, В.Априлов, Цариградско шосе и т.н. и т.н.И вие гнусни лъжливи некадърници сте тръгнали да пишете възхвали за един тотален некадърник закопитил града ни 13 място в България. Не можахте да се облажите и вие със сделката за самолетите или да ви назначат някъде да продавате паспорти та точити лиги дано селяка се докопа до власта, а. Ми няма кой да ви пусне вече-видяхме ви що се" патрЕотЕ"сте-пълна крадлива пасмина! А за 5-те милиона отмъкнати от другаря ви Атанасов,а? А за краденето на Кошински в "Чистота"-там като чуят за него и им се доповръща веднага...Мърши!

Какво да говорим. Ебаси и кмета , който за 8 години не е приел нито един простосмъртен граждани като мен.Това просто е абсурдно.

Не знам кой е гербовото мекере. Фактите говорят друго. Не Славчо Атанасов даде на червения шопар Гергов 43 милиона!!!!!!!! за 2 декара дупка във Варна на цени по - високи от Манхатън. Герб бяха. Още от сега си подсигуряват подкрепата на червения глиган за маминия , както беше и през 2011 и 2015 . И един съвет тотеви тролове.Ама никъде публично не говорете , че тотката е най- успешния кмет,че много бой ще ядете. По форумите може .Безопасно е.

Дано Славчо Атанасов се кандидатира, само той може да събори фамилията от Империал.

Ей, много овце тука, ве. Човекът ви направил идеален анализ, всичко е ясно като бял ден. Вместо да дращите простотии, четете, бе. Ама не, по ви харесва да ви стрижат. Не ви ли стига два мандата?

Циркаджията герговото мекере почнал да дава оценки за най успешния кмет на плавдев.Абе аланкоолу ти освен една градска тоалетна и 100метли какво направи за пловдив бе бунак.И всички твои тролове по долу-еми духайте супата

Абе Пловдив затова е на това дередже. Бях в общината.Вместо да бачкат , дращят във форума глупости и бранят крадльото на века Тотев. Добре , че наесен ще има една голяма метла за калинки.

Не знам, Славчо може да има и той грехове, безгрешни хора няма, но на Тотев на два пъти му се наложи да го "бие" служебно. С други думи Цветанов да му наглася изборите. И това се знае от всички в Пловдив. При това положение, как искате Мамин да има самочувствие. Той самочувствие на кмет няма, което се отрази и на работата му през тези години, което е кмет. Той знае, че не е избран от пловдивчани и това го комплексира тежко, комплекси, които избиваха в арогантност. Това е истината. Как да има приемен ден и да гледа хората в очите, като знае, че е взел на два пъти изборите с далавера. Това е истината и който я отрича или не е запознат, или е финансово зависим от Мамин.

Този беше единствения почтен кмет на Пловдив.Дано се кандидатира.След тайфуна Тотев, ще бъде като мехлем върху рана за града.

Извинявам се, Вместо мажоритарен да се чете мажоретен.

Щом тотевата шайка, символ на всички гадории в този град, не може да понася този човек , значи той е моя човек.Елементарна логика Уотсън.

Човек от тролове и хейтъри не може един нормален коментар да напише. Славчо е с класи над Тотев , но зад него голяма партия не седи.Ще гласувам пак за него ако се кандидатира и дано стане чудото чисто мажоритарен вот да бие партийния на герб и циганския..

Братленцето да построи Каменица, пък вий си драскайте тука. На следващия дъжд всичките да се издавите, дано.

Ванчувити Мамини пак нападнаха форума. Вместо да се спасяват от потъващия кораб!

кoIкo petИ има ахиИес

Забравихте ли заУСТвАнето на моста на Герджика или ОФИЦИАЛНОТО откриване на тоалетни?

Пловдив под вода, Тотев в отпуска!... Найс, а?!?

Много вярно говори Славчо Атанасов. Той е кмет на хората и решаваше проблемите. Тотев трябва да си ходи.

Този път няма да лъжа хората че съм ВМРО-ще се кандидатирам вече като истински команист.

Това е истинският кмет на Пловдив!

Тая гнида откъде изпълзя пак...

Със сърце се строят кенефи и се купуват метли.

Добре са казани нещата.