Скубят наемател с 12 бона за затворен бар (ВИДЕО)

Три месеца след огледа общината се произнесла, че не разрешава събарянето му

Общината скубе по 12 000 лева годишно от наемателя на плувен басейн "Нептун" за разпадащ се бар. Съоръжението, което е 273 кв. м., не се използва от септември миналата година, но всеки месец в градската хазна влиза по хилядарка за него. Същевременно състоянието му е окаяно.

Заради нехайството на общината плажувщите, вместо да се насладят на прекараното време с приятели и хубавата гледка, се натъкват на почти срутен покрив. Пред очите им се изправя конструкция, осеяна с дупки, подута и ронеща се мазилка. Ондулинът и гипсокартонът, които някога са заемали своето място на покрива, вече отдавна не могат да бъдат забелязани. А малкото останал кнауф, заради дупките по покривната конструкция, подгизва при всеки по-силен дъжд.

Наемателят се опитва да вземе някакви мерки, но действията му са ограничени, защото басейнът е общински. Опасява се, че ако предприеме сериозни ремонтни дейности, може да бъде изгонен от общинарите. До момента е правел само леки корекции, за да закрепи рушащия се навес. Заради безопасността на плажуващите пък е заградил бара с обезопасителни ленти.

„Трябва да се вземе някакво решение, но няма как аз да го реша самосиндикално. Ако направя нещо без знанието на общината, те ще изпищят веднага и дори могат да ми прекратят договора за наема. Казаха ми да пратя уведомително писмо. Пратих им вече две, но общината не иска да поеме отговорност. Нека да дадат решение – аз съм готов да го ремонтирам за наша сметка, ако кажат“, обясни Владимир Ситонов, управител на фирмата наемател "Дайли" ООД.

След липсата на отговор на първото уведомително писмо, наемателят поема отговорността вместо общината и предлага решение. Той дава идея постройката да бъде срутена, а на нейно място да бъде сложена временна постройка за напитки. Затова в началото на май от общината изпращат комисия за оглед. Заключението им идва след три месеца, в разгара на сезона. То гласи, че се „счита за нецелесъобразно събарянето на сградата“. Констативен протокол Владимир Ситонов така и не получава. „Не знам как не могат да видят нещо очевидно – че е разрушено. Ако се бяха произнесли в рамките на седмица и да кажат "ремонтирайте го, не го събаряйте", щяхме да имаме 15 дни да го пооправим преди сезона“, коментира Ситонов.

Плажуващите пък се оплаквали не само от гледката, но и от факта, че за да си вземат едно кафе, трябва да минат целия басейн. По думите на Стефка Николова, която работи там, това водело до отлив на клиенти.

"Според констативния протокол на комисията навесът може да се ремонтира, състоянието му не е чак толкова лошо, за да се събаря. Затова сме им отказали. Ако наемателят зададе друг въпрос - можем ли да го ремонтираме, с какви средства да го ремонтираме, тогава ще се разгледат договорните отношения и ще има отговор на този въпрос", коментира инж. Йордан Калев, който е подписал отказа за събаряне на постройката.

Снимки: Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?