Подай сигнал

Скръбна вест! Почина прочут холивудски актьор (СНИМКА)

Лайфстайл

от Екип Марица 5639 прегледа 0

Актьорът Сиймор Касъл, снимал се във филми на Джон Касавитис и Уес Андерсън, почина на 84-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес, цитирано от Дарик.

Дъщеря му Дилин Касъл Мърфи заяви, че баща й починал обграден от семейството си вследствие на усложнения от болестта на Алцхаймер.

С характерния си глас той винаги впечатляваше, независимо колко голяма е поверената му роля. Той партнира на Джина Роуландс във филма "Мини и Московиц" на Джон Касавитис и е в образа на лекаря на персонажа на Джийн Хекман в "Кланът Тененбаум" на Уес Андерсън.

Сиймор Касъл е роден в Детройт. Установява се в Ню Йорк, където лансира актьорската си кариера, продължила 60 години и свързана с участието му в над 100 филма. Там среща и Джон Касавитис.

Сиймор Касъл дебютира като актьор във филма "Сенки" (1958) на Касавитис. Снимал се е също във филмите му "Лица", "Убийството на китайския букмейкър", "Любовни потоци". Участва и в "Конвой" на Сам Пекинпа и "Последният магнат" на Елия Казан. Снимал се е също в лентите "Дик Трейси", "Белият зъб", "Неприлично предложение", "Меден месец във Вегас".

По-късно се снима във филми на Уес Андерсън, сред които "Колежът Ръшмор" и "Морски живот със Стив Зису".

Коментари