Скрита камера засне едно от най-рядките животни ВИДЕО

Германски зоолози успяха да заснемат танзанийски дукер - най-редката антилопа, която учените не успяваха да открият от много години, съобщава Daily Mail.

Изследователи от университета във Вюрцбург с имена Юлий и Максимилиан инсталираха пет скрити камери на 66 точки на планината Килиманджаро в Танзания. Две седмици по-късно записите бяха събрани и анализирани.

„Нашите видео капани заснеха танзансийки дукери общо 105 пъти на 11 места на надморска височина от 1920 до 3849 метра“, казва Фридерике Геберт, която е изучила 80 000 видеоклипа и намерила 1600 кадъра с редките бозайници. „Има дори видео, в което се опитват да се чифтосват.“

В допълнение към танзанийските дукери, скритите камери заснеха и други животни, включително храстови прасета, малки куду и бабуини, както и необичаен черен сервал.

Първите снимки на танзанийски дукер са направени през 2003 г. Това е малка антилопа с височина 65 сантиметра с рога с дължина от осем до 12 сантиметра. Учените са ги наблюдавали с жаби в устата си и вярват, че могат да ловуват и да ядат други животни.

Танзанийските дукери са много малко, водят нощен начин на живот и предпочитат гъсти храсталаци, поради което дълго убягали от вниманието на специалистите.

Източник: blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?