Скиори в носии веят байраци на Пампорово

Сноу парк със специална снежна пирамида откриха в курорта

Ски шествие в народни носии и с развети трикольори ще оцвети пистите в Пампорово днес. Шествието се провежда за трета поредна година. Трикольорите ще се развеят от кула Снежанка. Оттам шествието ще се спусне по пистите към плац Студенец.  Лифтовете в курорта ще работят за участниците безплатно. На плац Студенец след химна на България скиорите ще завъртят български хора и ще слушат патриотична музика и родопски гайди.

В курорта откриваха вчера официално Сноу парк. Специализираният снежен парк е за любителите на фрийстайл дисциплините. "Паркът бе специално изграден и ще бъде едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, а междувременно ще бъде отворен и за гостите на курорта. Пампорово Сноу ​парк разполага с 5 основни секции, включващи рейлове и фън боксове - специални съоръжения за пързаляне, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната. 

Дариха трикольори 


Трикольори раздадоха на всички ученици в СУ „Христо Ботев” в Девин в навечерието на националния празник кмет​ът Красимир Даскалов и заместник- кметът Владимир Солаков.

Знамената са купени с лични средства за учениците в най-голямото училище в общината.  Желанието ни е децата да се научат на обич и почит към българското, към родината, каза Даскалов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?