Скандални разкрития около бременността на Меган Маркъл

37-годишната Меган Маркъл и 34-годишният британски принц Хари, които от няколко дни са на официално посещение в Бристол, сега се готвят активно за раждането на първото си дете. То трябва да се роди тази пролет. 

Близък до кралското семейство издаде друго скандално разкритие, свързано с бременността на актрисата раждането, което й предстои.

Първоначално се разбра, че Маркъл ще ражда в болницата Frimley Park.

Сега обаче стана ясно, че няколко месеца преди дългоочакваното събитие, тя е започна да се обучава с Дула (Doula). Това е професионален асистент, който осигурява непрекъсната физическа и емоционална подкрепа на майките преди, по време и след раждането., пише блиц. (А на края на статията ще видите много подробно описание на това какво трябва да прави и какво не трябва да прави въпросната Дула с родилката).

Напоследък Мегън е посещавала Дула редовно в имение в Оксфордшир, а сега и в двореца Кенсигтън.

„Меган иска да се отпусне и да се съсредоточи върху положителната енергия по време на раждането. Тя вярва, че може да го направи и Дула й помага в това”, каза източник, близък до кралското семейство.

Известно е, че принц Хари също е развълнуван от предстоящото допълнение към семейството и прави всичко възможно, за да се почувства бъдещата майка комфортно. Така че сега се извършва ремонт в отделната резиденция на кралската двойка във Frogmore House в Уиндзор - Меган и Хари планират да се преместят там преди раждането на бебето.

Според един вътрешен човек херцогът и херцогинята на Съсекс искат да украсят къщата в приглушени тонове, да я обзаведат с много мека мебел и уникални интериорни елементи от цял свят.

Майката на Меган - 62-годишната Дория Рагланд, която ще помогне на дъщеря си да се грижи за бебето си, също ще живее в тази селска къща. Трябва да се отбележи, че в имението специално за Дория ще бъде отделено цялото крило - така че тя да се чувства възможно най-комфортно.

А сега да се върнем към мистичната Дула (Doula). Самата дума "дула" произлиза от гръцки и в буквален превод означава прислужница, помощница при раждането.

Ролята на такъв тип помощница е била особено важна по времето, когато жените са раждали вкъщи, без квалифицирана медицинска помощ. Знанията си дулите са предавали една на друга, а по нашите земи дулите са били всъщност бабите. Не случайно се празнува Бабинден.

В сегашни дни обаче дулата не бива да се бърка с акушерка.

Тя не е медицинско лице, а доверен човек, който да ви помага по време на раждането като ви разтрива кръста и стъпалата, поднася до устните ви намокрена с вода марля и ви помага да регулирате дишането.

Истинската дула никога няма да взима важни решения вместо вас или да ви съветва за такива. Тя трябва само да улеснява процеса и да намаля стреса, не да решава вместо вас. Вие, партньорът ви и вашият лекар сте хората, които определят какво ще е раждането, ще се ползва ли упойка и ако да - каква ще е тя, както и всичко останало.

Основната задача на дулата е да се сближи с бъдещата майка, да опознае характера й - какво я радва, какво я ядосва и какво безпокой, да узнае как е запланувано раждането и да направи всичко възможно, за да улесни бременността.

Дулата не бива да налага нов начин на живот на бременната, да повлиява на решенията й или да налага своето мнение. Дулата трябва да се превърне в най-добрата приятелка на жената и да изслушва всичките й страхове, очаквания и надежди.

По време на раждането дулата трябва да е плътно до родилката, за да улесни процеса, да й помогне да се справи с болката чрез масажи и да намали стреса като я успокоява.

По време на дълги раждания, дулата е особено полезна, за да дава кураж на изтощената майка и да не допуска всяването на паника.

В никакъв случай не трябва родителите или лекарите да живеят в заблудата, че дула е медицинско лице. Тя е напълно пасивна към процеса на раждане, а вниманието й е съсредоточено само върху майката и начинът, по който може да й се помогне немедицински.

След като бебето вече е на бял свят, работата на дулата продължава още малко. Тя помага на майката да отпочине, да оправи тоалета си в деня на изписването. Освен всичко дула държи връзка с роднините и може да ги осведомява какво се случва в родилната зала, но само ако бременната няма нужда от нея в този момент.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?