Подай сигнал

Скандали в Локо преди пролетта

Акрапович си доведе махалата на Лаута, обяви изгоненият Райков

Спорт

от Дончо Донев 985 прегледа 0

Скандали в Локо преди пролетта

Жесток скандал разтърси Лаута два дни преди старта на пролетния дял от първенството. Отстраненият от първия отбор нападател Симеон Райков изригна остро срещу старши треньора Бруно Акрапович. 29-годишното крило почти открито нападна босненския специалист, че гони българите от отбора и си води играчи от бивша Югославия. Райков дори заподозря наставника в комисионерство, като въпросното подозрение отдавна витае на Лаута заради серия от абсурдни трансфери, пратили тима далеч от първата шестица.
Срещу привличането на слаби чужденци се обяви и легендата Гочо Василев, който каза, че доведените от Акрапович играчи не са класа. Общото мнение е, че Локо е непривлекателен тим, и това се вижда от скандално ниската посещаемост на домакинските мачове.

"Обстановката в отбора е тягостна. Няма как да е иначе, след като треньорът си е докарал целия квартал в Локомотив. Към нас е много дребнав, а към чужденците е доста приветлив. Освен това отношението му в съблекалнята понякога е нетърпимо. Постоянно се крещи и се отнася с футболистите като с роби и по-низши същества. Блъска, чупи... При това положение играчите са постоянно с наведена глава и нормално да няма резултати. Трябва да се промени като човек, а не да се държи като тиранин.

Аз смятам, че имам необходимите качества, но мисля, че до момента откакто Бруно Акрапович е треньор, не съм получил шанс да изиграя пет или шест мача поред като титуляр. Има много причини за това, но най-големият проблем е, че не се казвам Райкович.

Надявам се да се промени сегашната ситуация при мен. Аз съм готов да дам 120% от себе си за отбора. Вярвам, че отново ще бъда с черно-бялата фланелка още през тази година. Аз имам договор с клуба. Остава да тренирам самостоятелно и чакам нещата да се променят", сподели Симеон Райков, като пожела успех на съотборниците си срещу Левски в неделя.

"Винаги има шансове. В България всеки може да победи всеки. Пожелавам успех на съотборниците си. Ако успеят да вкарат първи гол, може и да вземат нещо от Левски. Иска ми се да видя моя отбор с Купата. Етър не са никак лош отбор, но ние имаме нашите шансове. Дано дотогава отново съм в отбора и да мога да помогна", каза още Райков.