Скандал в БНТ: Гафът с Папата има нов обрат

Кошлуков се извини, а Уляна Пръмова вече взима нужните мерки

Вчера мрежата кипна заради гаф, който Българската национална телевизия (БНТ) направи. Марица припомня, че по време на официалното посрещане на папа Франциск в София телевизията излъчи резултатите от анкета на тема "Какво е вашето отношение към папа Франциск?". От графиката обаче излезе, че анкетираните не са 100% (както обикновено), а ... 122%.

Заради масовите коментари и шеги из социалните мрежи изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков вчера написа гневен пост в личния си фейсбук профил.

Той гласеше: "Истинската снимка е от страницата ни, а фалшивата, която даже уж е снимана от телевизор за по-голяма достоверност, се пуска тук. Естествено, всеки може да провери това, а пък и едва ли някой вярва, че толкова тъпо нещо е изобщо възможно. Обаче аз ще докладвам тези, които разпространяват измамата. Защото е клевета".



Оказа се обаче, че грешка действително е имало. Така на Кошлуков и БНТ им се наложи да си посипят главата със сол, а самият изпълнителен директор да се извинява,

В социалната мрежа той написа:

"Искам да се извиня от името на колегите, които в емисията от 18.00 са объркали графиката. В централната емисия е оправена, но грешката е наша. Г-жа Уляна Пръмова вече взима нужните мерки. Още веднъж - съжалявам за допуснатата грешка. Отразяването от БНТ на цялото посещение изисква огромна работа, според мен мина чудесно до този момент, но за съжаление сме объркали числата в това изследване. Защитих колегите прекалено емоционално, без да проверя докрай фактите, за което и лично се извинявам".
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Цервули.

Цервули.

08.05.2019 | 09:56

От Кога станаха католици?

Отговори
1 0
Нормално луда

Нормално луда

07.05.2019 | 17:10

А бе хора вече се чудите за кой косъм да се хванете, да го истъкнете и подигравате! Объркали числата! И са кво? Голямо чудо, с тоя фейсклюкарник се Побъркахте! За какво бе хора? Да гледаме сеири ли? Вместо да се хванете за нещо по важно като това че ни пръскат от самолетите с болести и боклуци, че държавата ни ограбва, че има болни бедни и стари хора дето не могат да си купят една коричка хляб или това че вече и времето не е нормално и да си зададете въпросът ЗАЩО, че Земята умира и защо. Но не ние се интересуваме че някой е сбъркал две цифри! Писна ми от тази простащина!

Отговори
15 2
Иван

Иван

07.05.2019 | 08:09

Кошлуков и ти си един директор си си ебал мамата като предишния пиян.

Отговори
16 2
Румен

Румен

06.05.2019 | 20:13

Много ви е мил аржентинеца.май пак се навеждате задници с бг мирис

Отговори
16 8
Румен

Румен

06.05.2019 | 20:10

Махай се де демо-чучоло

Отговори
8 5
Били

Били

06.05.2019 | 17:54

Случват се такива неща навсякъде. Най добре без анкети и без това никой не им вярва.

Отговори
21 3
ПАПАТА

ПАПАТА

06.05.2019 | 17:08

Подай оставка Кошлуков

Отговори
29 4

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?