Скандал! Уличиха в черно тото наши тенисисти

Голяма група тенисисти са били разпитани във връзка с все по-разрастващото се разследване относно уговарянето на мачове в ниските нива на тениса. Органите на реда във Франция и Белгия действат съвместно, а според водещи издания в тези държави сред заподозрените има и българи. По тази причина полицаите от Белгия и Франция водят редовна комуникация с родните органи на реда.

Схемата е обхванала и други държави - Египет, Словакия, САЩ, Холандия и Германия.

Седем французи бяха задържани тази седмица и по-късно освободени, като броят на разпитаните играчи вече е 17 души. Смята се, че лидерите на групата, която урежда мачове в ниските нива на тениса, се намира в Белгия.

Петима от френските играчи вече са признали, че са получавали пари от синдиката, а един от тях е участвал в уговарянето на над 20 срещи. Броят на заподозрените продължава да расте. Белгийските власти споделят, че към момента имат основания да подозират цели 137 тенисисти. Твърди се, че синдикатът е плащал от 500 до 3000 евро за уговаряне на мач, сет или гейм.

Част от играчите са разкрили, че са приеми сумите, тъй като наградните фондове на малките турнири са прекалено скромни и не стигат за покриване на техните разходи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?