Скандал! Боинг призна за грешка след 346 загинали

Заради проблема

Главният изпълнителен директор на "Боинг" призна, че компанията е допуснала грешка с проблемната предупредителна система в кабината на модела "737 Max" преди двете смъртоносни катастрофи с най-продаваните самолети, съобщава БГНЕС.

Председателят и главен изпълнителен директор Денис Мюленбург каза, че "Боинг" не е успял да комуникира адекватно с регулаторните органи и клиентите, но защити широкия инженерен и дизайнерски подход към софтуера за контрол на предната част на самолета, който е в основата на разследването на произшествията, довели до спирането на полетите с този модел по целия свят.

Мюленбург призна още, че компанията е допуснала грешка и заради това, че не е уведомила регулаторните органи и клиентите за дефектна предупредителна светлина на кабината на "737 Max".

Изпълнителният директор на "Боинг", който е под кръстосан огън заради дизайна на "Max" и заради начина, по който се отнесе към кризата с компанията, обяви, че все повече от регулаторните органи смятат, че "Max" трябва отново да получи разрешение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане още тази година.

Американската федерална авиационна администрация е обвинявала "Боинг", че повече от година не е уведомил регулаторите, че индикатор за безопасност в кокпита на "Max" не работи. Пилотите са ядосани, че компанията не ги е информирала за новия софтуер, който е свързан с катастрофите в Индонезия и Етиопия, при които загинаха 346 души. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?