Систива - пълна защита от болести от сеитба до пролетта

Най-новата си оферта за есен 2018 представиха пред фермери от Пловдивско специалистите от БАСФ България. Наред с атрактивните рапични хибриди, за които "Марица" писа, стопаните получиха и топ оферта за защита на пшеничните посеви от сеитба до пролетта. Това се постига със Систива - единствения листен фунгицид за приложение върху семената, плюс стандартния обеззаразител Премис.

Систива гарантира дълъг период на защита срещу болести благодарение на най-новия и ефикасен SDHI на БАСФ - Xemium. Систива е новият помощник в борбата срещу видовете кореново гниене. Осигурява пълна защита срещу видове дрешлера, септориоза, жълто-кафяви петна, ръжди, брашнеста мана, снежна плесен и др. икономически важни болести при житните култури.   

Благодарение на него растенията развиват по-добра коренова система, отличен коефициент на братимост и повече листна маса. Цената на пакетното предложение Систива + Премис е 3,60 лв. за декар без ДДС, при сеитбена норма 25 кг/дка и доза Систива 75 мл/100 семе и Премис 100 мл/100 кг семе. 

Когато Систива се използва в доза от 150 мл/100 кг семена, тя може да осигури защита чак до поява на флагов лист. В доза 75 мл/100 кг семена растенията са опазени от сеитба до начало на вретенене. 

Систива е пръв помощник и при опазване на ечемика от болести. Зимният ечемик е защитен от ленточна болест, мрежести петна, брашнеста мана, снежна плесен в доза 75 мл/100 кг. Пролетният ечемик  е предпазен от ленточна болест, мрежести петна, брашнеста мана, също в доза 75 мл/100 кг. При използване на Систива при ечемик първото фунгицидно третиране може да се отложи във времето или пропуснато и да се премине директно към пръскане в поява на флагов лист в зависимост от инфекциозния фон и климатичните условия.  

-Мерки срещу кореново гниене в житни култури-

1. Важно е внедряването на сеитбообращение с подходящи предшественици.

2. Задължително е използването на здрави и чисти от зараза семена, както и на сортове, толерантни на най-важните семенни и почвени патогени.

3. Семената трябва да са добре почистени и без примеси. Важно е правилното дозиране на желаните продукти и прецизното им приложение. 

4. Сеитбата да се провежда в оптимални срокове върху добре подготвена почва. 

5. Балансираното торене в оптимални количества гарантира по-доброто развитие  и физиологичното състояние на растенията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?