Синоптик разкри какви ще са температурите на празника

В повечето райони тази сутрин е предимно облачно, а с валежи в източната част. В Северозападна България деня ще започне със слънце. В южните и в източните райони днес отново ще вали. През следващите дни облачността ще намалее до незначителна. Това заяви пред БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева. 

"До понеделник времето ще се подобрява, а след това отново ни очаква и покачване на температурите. Захлаждането ще е за кратко - 2-3 дни. За първи път ще си говорим за слани, най-вече в котловините. На много места температурите ще паднат до критичните 4-5 градуса, а в отделни райони и по-ниски", заяви тя.

"През трите почивни дни времето ще е подходящо за туризъм, но температурите вече са много ниски. Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх", разказа Стойчева.

"Малко по-динамично ще бъде времето през септември. От 24 до 28 един средиземноморски циклон ще доведе до повишение на облачността и съществени валежи. Това за сега остава като вероятност", категорична е синоптичката.

"Понеделник ще бъде един от най-топлите дни, вторник също ще е с високи температури, но облачността ще се увеличи. След това температурите слабо ще се намалят, но това ще бъде незначително", заяви още тя.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?