Подай сигнал

Симеоновград на воден режим в жегите

Причината е намаленият дебит на източниците заради високите температури

Регион

от Цанка Семерджиева 265 прегледа 0

Симеоновград на воден режим в жегите

В августовските горещини Симеоновград е на воден режим. Причината е намаленият дебит на водоизточниците, вследствие високите температури и завишената консумация от потребителите, обясняват от ВиК-Хасково. Дружеството въведе график, според който от 20 до 8 часа без вода ще са кварталите „Злати дол”, „Йорданово” и „Акарджа махала”, а през деня на сухо ще е останалата част от града.

За своевременно преодоляване на създалата се ситуация от водн​ото дружество призоваха да ограничат ползването на вода за поливни цели.

Градът не за пръв път е на режим, такъв имаше преди десетина години през летните месеци.

Аварии оставиха без вода 6 села в община Харманли и част от града вчера. Нарушено бе подаването на ул. "Александър Стамболийски" в града. Без вода ще са Поляново, Овчарово, Тянево, Лешниково, Богомил, Орешец.

В Хасково пък на отделни места жителите се жалват от слабо налягане на водата. И вчера в областния град не липсваха аварии.

Коментари


Режим имаше и миналата година, а проблеми с водоподаването и качеството на водата има от повече от 10 години и те се задълбочават. Компетентните институции и отговорните лица, освен че нищо не правят, напоследък и говорят пълни нелепици, с цел да оправдаят собственото си безотговорно поведение.