Силен дъжд и гръмотевици над Пловдив, улиците опустяха

Силен дъжд, придружен с гръмотевици, се изсипа над Пловдив. Дъждът отслабна, но успя да опразни улиците. Хората бързаха да се скрият на сухо, а колите преминаваха по пътното платно възможно най-бързо. Вероятно водачите на автомобили се опасяват да не се повтори ситуацията от последния пороен дъжд и да не могат да се приберат, защото са закъсали.

При всеки по-обилен дъжд подлезите на Гладстон, Коматевско и още ред булеварди се наводняват. Обявен е оранжев код за 18 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Габрово, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. През следващите 24 часа сумарното количество на валежите в тези области ще е между 30-50 и 60 л/кв.м, а на отделни места и повече. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки.

Има закъсал автомобил на Голямоконарско шосе. Водата там достига до вратата на автомобила. Заради обилния дъжд пък водач загуби регистрационния си номер в района на КАТ Пловдив. Загубената табела е РВ5658СК. Шофьорът призовава хората, ако някои го открие да се свърже с него във фейсбук. Профилът му е изписан на латиница - Albert Tunev.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?