Сиенит строи новата елипса при Радиново

Съоръжението се финансира от общината и е част от проекта за разширението на Голямоконарско шосе

До броени дни фирма „Сиенит строителна група” започва изграждането на новото елипсовидно кръгово кръстовище до транспортен възел „Царацово“ при Радиново. Съоръжението е свързано с общинската инфраструктура и е част от големия проект за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. С реализирането му ще се подобри организацията на движението и ще се повиши пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив, която е основна пътна връзка с автомагистрала „Тракия".

Припомняме, че през декември 2018 г. Министерският съвет одобри трансфер в размер на 3 720 000 лв. по бюджета на община „Марица” за първия етап от реализацията на проекта – от бул. "Дунав" до транспортен възел „Царацово“ и кръстовището за Индустриална зона „Марица“. Правителството вече прехвърли на община Пловдив и собствеността върху държавни имоти на територията на общините Пловдив и „Марица" за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе.  ​Към този момент вървят отчуждителни процедури за някои от частните терени в района. Пълното име на проекта е „Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „Пловдив - АМ „Тракия" (възел „Запад")" с път за село Радиново и Индустриална зона „Марица". То ще представлява голяма елипса с две платна на движение, съответно с връзка към Радиново по стария съществуващ път. Другото платно е връзка с пътя за София към магистралата. Трета бъдеща връзка, която предстои да се изгради, е към индустриалната зона, тя ще стане факт след като се изгради жп прелеза. 

„Призоваваме гражданите да бъдат внимателни в участъка на ремонтите – призова инж. Валентин Кънчев от „Сиенит строителна група”. Той уточни, че срокът за изпълнение на проекта е 180 дни, но фирмата планира да го съкрати и така кръговото да е готово и по-рано. Трасето е невралгично за шофьорите и движението по него не може да бъде спряно, но строителите ще работят при временна организация на движение в зоната.

„Ремонтът е важен за нас, защото с изграждането на елипсата ще поставим началото на значими за Пловдив и страната проекти. Единият е изграждането на западната околовръстна дъга на Пловдив към магистралата. Другият е да се осигурят транспортните връзки на Индустриална зона „Марица“ с АМ „Тракия“, както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград”, допълва кметът на община Марица Димитър Иванов. Кметът уточни, че общината разполага с необходимия финансов ресурс за управлението и поддържането на предоставените имоти, а в бюджета й са предвидени средства за изпълнението на проекта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
marginab

marginab

14.05.2019 | 19:39

Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега ! https://bit.ly/2vGdh7g

Отговори
0 0
Ванката

Ванката

14.05.2019 | 17:10

фирмата е „Сиенит строителна група” ,а не "Сиенит"

Отговори
1 0
Някой

Някой

14.05.2019 | 13:46

Нали фалира Сиенит

Отговори
3 0
Как така????

Как така????

14.05.2019 | 13:10

https://trafficnews.bg/broker/danachnite-razprodavat-imushtestvo-goliama-plovdivska-106075/

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?