Ще става ли за море през септември?

На три-четири години веднъж месец септември е по-хладен. Тази година ще се пада почти летен месец. Слънчевото време, обаче ще намалява. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев. 

"Месецът ще е почти сух, очаква се хубаво време и по морето. Водата по Черноморието е много топла и в момента – над 25 градуса, така и ще се задържи през септември. Септември ще е идеален за море", разкри още той.

"Есента ще бъде разнообразна. Октомври ще бъде по-хладен и дъждовен. Ноември ще има по-високи от нормалното температури. Есента ще бъде с нормални валежи. Зърнопроизводителите ще имат възможност да приберат реколтата си", каза Рачев.

"Прибираме една от най-добрите от десетки години зърнени реколти. Чакат ни 6 милиона тона пшеница, 2 млн. тона царевица и 2,5 млн. тона слънчоглед", обясни климатологът.

Проф. Георги Рачев коментира и горските пожари в Сибир:

"Сибир гори всяка година и никой не гаси, защото там не се гаси. Не може да гасите в един район, колкото половин България, в който няма хора. Така се изпращат доброволци и пожарникари на сигурна смърт. Тези хора трябва да се изхранват, лекуват. Няма как да стане в този район. Всяка година се оставя Сибир да изгори. Тази година обаче пожарът е 5 пъти по-голям, а димът наистина е опасен. Русия изпрати военни, чак когато димът застигна големите градове", каза той.

"В Канада миналата година също се остави пожара да гори докато дъждът не го изгаси", допълни той по темата.

"Смерчовете в Европа са малки и нямат общо с големите торнада в САЩ. В Европа гледаме техните малки братя - недоносчета", завърши проф. Георги Рачев по темата за торнадото, което връхлетя Люксембург.

 

Източник: Novini.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?