Подай сигнал

Ще си оближете пръстите с тези две невероятни рецепти

Гурме

от Екип Марица 1544 прегледа 0

Ще си оближете пръстите с тези две невероятни рецепти

Студена супа от киселец


Необходими продукти:

500 г кисело мляко, 50 г масло, 1 връзка киселец, 2 връзки лапад или спанак, 3 стръка пресен чесън, 2-3 стръка копър, 100 г счукани орехи, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте предварително киселеца и лапада (или спанака) и ги сложете в тендера с леко вряща вода за около 5 минути. С решетъчна лъжица ги извадете и оставете да се отцедят. Загрейте маслото в тиган и запържете ситно нарязания чесън, като заделите част от зелената част. След малко добавете нарязания киселец, запържете за кратко и извадете, за да се охлади. Разбийте киселото мляко хубаво с малко вода, за да стане на гъст ​айрян. Смесете със зеленчуците, ситно накълцания пресен чесън и копъра. Овкусете с подправки и поднесете супата с натрошени орехи.


Пролетна яхния с киселец и картофи

Необходими продукти:

2 моркова, 4-5 с.л. нарязан киселец, 500 г картофи, връзка лук, стрък чесън, 1 с.л. доматено пюре, 2 с.л. масло, червен пипер, сол, магданоз, копър.

Начин на приготвяне:

Нарязанитe моркови, лук и чесън се слагат в смесената мазнина и се задушават до омекване. Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и 2 чаени чаши гореща вода. Като кипне сместа, се прибавят разрязаните на половина картофи и ястието се вари на тих огън 20 мин. Прибавя се киселецът и се оставя да къкри още 10 мин. Яхнията се подправя на вкус със сол, наръсва се с нарязан копър и магданоз и се оттегля от огъня. Поднася се с кисело мляко и зелена салата.

Коментари