Подай сигнал

Ще има ли обезщетение за потрошените в Кючука 11 коли

Пловдив

от Калина Кръстева 2393 прегледа 0

Ще има ли обезщетение за потрошените в Кючука 11 коли

Всеки собственик на автомобил, пометен от 21-годишната танцьорка до „Оазис”, ще получи обезщетение, коментираха експерти в застраховането пред в. „Марица”. Стига да имат застраховка "Гражданска отговорност", собствениците ще вземат компенсации.

„В цялата си практика не съм имала случай някой да не получи обезщетение, защото не е паркирал правилно. Смисълът на Гражданската е, че се изплаща, ако има двама участници в ПТП. В случая има един срещу 10 участници в ПТП, така че няма как да не получат пари, шансът е минимален”, коментира застрахователният агент Пепа Деведжиева.

От компаниите, които покриват каското, ще направят регрес по гражданската отговорност на дамата. Ако дамата е употребила алкохол, нейният застраховател ще откаже. Гражданският фонд ще изплати парите на хората, а след това ще заведе иск срещу причинителката на произшествието.

Ако колите нямат каско, трябва да вземат пари само от Гражданската отговорност. При нея обезщетенията са по-малки и се получават по трудно.Трябва да има свидетели, че точно тя е причинила произшествието и че е избягала.

Коментари