Подай сигнал

Шоколадов ключ и мъжки бонбони за Свети Валентин

Пантофки, мечета, сърца и сувенири от сладкото изкушение предлагат арт магазини в Пловдив

Гурме

от Калина КРЪСТЕВА 2314 прегледа 0

Само след няколко дни е Денят на влюбените. Неизменна част от доброто настроение на Свети Валентин са подаръците, а един от най-добрите варианти са изкушения от шоколад. Освен че той е силен афродизиак, няма дама, която да не обича поне една вариация на десерта.

Арт магазини в града под тепетата продават ръчно изработени изкушения, които могат да задоволят всеки вкус. С традиции от 8 години, един от тях предлага белгийски рецепти, приближени към вкуса на българина, който обича по-сладкото. Всички съчетания се базират на доказани комбинации от едни от най-добрите шоколатиери. Семейството на Величко, Деяна и Пенка Тодорови залага на суровини от Кот ди Воар и Белгия с различна концентрация. Сладкарите комбинират различни съставки, които вървят от черен шоколад до мента, млечен и плодов вкус, както и алкохол. Предлагат се и бонбони, подходящи за хора с различни диети. Не се добавят изкуствени аромати и вредни примеси. Пенка Тодорова разказва, че е много важно шоколадът, който се консумира да е малко, но чист и качествен. За семейството магазинът е сбъдната мечта и възможност да се докоснат до всеки клиент, а мотото им е всеки да си позволи частица лукс за сетивата. Предлагат над 60 вида бонбони и актуализират знанията си непрекъснато, като изработват готови подаръци и по поръчка, включително скулптори. Тодорова е на мнение, че едно шоколадово сърце на цена от 60 стотинки до 1,20 лева е необходимо всеки ден, а не само на празника на влюбените.

Сред най-интересните подаръци, които можете да изберете за половинката си в специализиран магазин в центъра на града е голям шоколадов ключ, който може да символизира вашето отворено сърце или покана да заживеете в общ дом. Височината му е близо 10 сантиметра и е в продълговата подаръчна кутия. Цената е 16 лева.

За дамите, любители на обувките, се предлага една специална пантофка от млечен шоколад. Да зарадвате половинката си с нея ще ви струва 20 лева без опаковката.

Красиво арт сърце с декорация в златисто пък се продава за 15 лева. То е в няколко варианта - с надпис “Обичам те” или “За теб”, както и изписано с орнаменти на цветя или купидонче. Точно до тях в магазина са изложени и рамки от шоколад с надписи, които струват до 20 лева. Кутийка, в която можете да поставите любовно послание или бижу, излиза 18,60.

Сред най-интересните бонбони са “мъжките” - “Ракиено сърце”. Те са с крушова ракия, чийто мек вкус в съчетание с натуралния шоколад и бял ганаш разтапят сетивата.

Лъжичка от шоколад с три бонбона излиза 4.80 лева, а чашка - 8.70 лева.

Ако искате да подарите мече на любимата си, ала не плюшено, а сладко, ще ви излезе 38 лева. Рози има в реални размери и на клечка. Бонбоните във форма на сърце са най-разнообразни, а сто грама струват от 7.50 до 8.50 лева.

Коментари