Шок: Митничар откри 150 кила кокаин в кашон с банани

Близо 150 кила чист кокаин са открити в 5 кашона с банани в митнически склад в Бургас. В момента криминалисти са в базата на „Интер цитрус“ ООД, където внимателно проверяват откритата пратка, пише Флагман.бг.

Тя пристигнала в Бургас преди повече от 40 дни. Кашоните с банани са приети в склада на „Интер цитрус“ ООД, след което са ескортирани до друга точка в България, където са оставени да зреят при най-добрите условия за този процес. Това била обичайната практика и се прилагала от години.

Преди няколко дни кашоните отново били върнати в Бургас, за да се пристъпи към пускането на бананите в магазинната мрежа. Тази сутрин служител на склада, който е сортирал продукцията, се е натъкнал на шокиращата находка.

В кашоните имало само ред банани, които да скрият пакетите с кокаин. Във всеки кашон имало по 30 кила от скъпата дрога. Точното количество все още се уточнява, но със сигурност става въпрос за рекордна пратка от окобо 150 кг чист кокаин. Веднага е подаден сигнал в ОД на МВР-Бургас и Митница Бургас. Към момента текат следствени действия и липсва официална информация.

По всяка вероятност кокаинът е попаднал съвсем случайно в тази пратка за България и повече от месец е разнасян от склад на склад. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара

17.08.2019 | 14:20

След няколко седмици коката ще е на пазара.

Отговори
0 0
как"сийка

как"сийка

17.08.2019 | 13:59

Кока в банани - каква безсмислена тафталогия. Едно време ги прикриваха със сода бикарбонат

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?