Шофьорът-убиец от Ришкия проход: Пия от неделя вечерта

„Много пъти съм пътувал през България, а през Ришкия проход минавам за трети път”. Това заяви пред Бургаския окръжен съд украинският тираджия Игор Туховский, който преди 3 дни премаза с микробус с две семейства и уби водача на превозното средство в Ришкия проход, съобщава "Флагман".

Туховский заяви в съдебната зала, че започнал да пие още в неделя вечерта. Имал две бутилки с водка в камиона. Изпил по-малката от 700 мл, а другата - литровка оставил недокосната. Украинецът е професионален шофьор, който от 2003 г. си изкарва прехраната в транспортния бизнес. Туховский поясни пред съда, че няма къде да живее в Бургас и попита съдия Даниел Марков на каква цена са квартирите в града.

В правото си на последни думи пред съда Туховский поиска да му се даде възможност да се свърже с работодателя и близките си в Украйна, защото според него никой не знаел, че е задържан в България.

„Делото е в начална фаза. Установено е количеството на алкохола в кръвта с техническото средство дрегер - 2,81 промила. По-късно е назначена химическа експертиза, която установява 1,59 промила алкохол в кръвта, но да се има предвид че кръвната проба е взета 8 часа, след като е извършено деянието. По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи към момента на извършването каква е била концентрацията на алкохола в кръвта. Всичко останало тепърва ще се установявано, защото в момента се води разследване”, това обясни пред журналисти Елгина Члъмова, зам.-окръжен прокурор, говорител на Окръжна прокуратура -Бургас.

Съдът остави Игор Туховский в ареста, който в тридневен срок може да обжалва мярката за неотклонение пред Апелативен съд - Бургас.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?