Шофьор плати два пъти глоба към КАТ

От "Easypay" изпратили първия превод в грешна сметка

Шофьор на автобус от градския транспорт бил принуден да заплати два пъти една и съща глоба от КАТ, за да може да упражнява професията си. Сега ще търси начин да си върне обратно половината пари.   

Мъжът попаднал в капана на бюрокрацията преди няколко дни. Потърпевшият карал личния си автомобил по булевард „Източен“, когато на кръстовището с улица „Богомил“ преминал на жълто и веднага бил спрян от служител на моторизираното полицейско звено „Сигма“. След кратка справка било установено, че нарушителят има неплатени над 300 лева задължения към КАТ.

Униформените веднага му прибрали книжка и му обяснили, че ще я получи обратно, когато се разплати до стотинка с "Пътна полиция". Човекът обаче бил убеден, че няма такива задължения. На следващия ден отишъл в КАТ, за да потърси информация. Дежурният зад гишето му обяснил, че е станала грешка, а служителите от "Сигма" са получили непълни данни поради временна неизправност в софтуера. Шофьорът имал само един неразплатен фиш от края на януари.

„Тук започна и ходенето по мъките. Бях сигурен, че и този фиш е платен чрез "Easypay" - едно от големите бюра за платежни услуги у нас“, разказва патилата си пловдивчанинът. Пазил си вносната бележка и отишъл в офиса. Представителите на "Easypay" направили проверка и установили, че е станал грешка и парите са били преведени по друга сметка, а не по тази на КАТ. Обяснили му, че за да бъде изчистен проблемът, ще са необходими поне 5 дни. 

"Аз обаче нямах това време. Работя в градския транспорт и не мога да карам без книжка. Реших да платя още веднъж, за да си получа документите", разказва потърпевшият. 

Попълнил формуляр, че парите ще му бъдат възстановени. Няколко дни по-късно обаче получил фактура от "Easypay", от която разбрал, че вместо парите да бъдат върнати до офиса на бюрото, този път били изпратени в правилната сметка на КАТ.

„Първо си плащаш фиша, объркват ти превода, заради което ти вземат книжката, ходиш до КАТ за да разбереш какво точно е станало, после пак до бюрото. И то само за да ти заявят, че отново трябва да ходиш до „Пътна полиция“, за да си търсиш парите. Хиляди хора си плащат сметките в тези бюра, трябва ли да треперят къде ще отидат преводите им“, коси се читателят ни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?