Шофьор на Tesla прави нещо шокиращо при 100 км/ч ВИДЕО

Жителят на Масачузетс Дакота Рендъл е заснел шофьор, заспал зад кормилото на Tesla, докато електрическият автомобил се движел със скорост 96 километра в час по платното на пътя.

Записът е направен в неделя, 8 септември, на магистралата близо до Нютаун, пише auto.blitz.bg. Според автора на записа, той е следвал колата, която се движи с автопилот за около минута, опитвайки се да събуди шофьора или неговия пътник със звука на клаксон, но безрезултатно.

Много от потребителите в мрежата отказват да повярват в достоверността на записа, считайки го за измама. Работата е там, че електромобилът на всеки 30 секунди дава звуков сигнал, ако ръцете на водача не са на волана. Според тях, този звук е в състояние да изведе човек дори от дълбоката фаза на съня.

Авторът на видеото обаче настоява за неговата автентичност, отбелязвайки обаче, че не знае как е приключило пътуването за водача и пътника на Tesla, тъй като продължил напред.

От компанията "Тесла" заявяват, че ако автомобилът е оборудван с функция за автопилот, това не освобождава водача от отговорност. Автопилотът е предназначен за използване от буден шофьор, който държи ръцете си върху волана и е готов да поеме контрола по всяко време.

По отношение на видеото, представител на Tesla е казал, че подобни истории „изглеждат като опасни шеги или измама“, добавяйки, че системата за наблюдение следи водачите и те обикновено получават предупреждения на всеки 30 секунди, ако ръцете им не бъдат засечени на волана.

Служители на полицията в Масачузетс зса аявили, че са запознати с записа, но все още не са намерили водача, който е заспал.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?