Широка лъка мери сили на белот

Турнирът е в "мъжкото кафене" на Стамболовата къща

За четвърта поредна година в самобитното "мъжко кафене" на родопското село Широка лъка тече едномесечният турнир по белот. "Мъжкото кафене" е в Стамболовата къща, която е на сто години. Тя се намира на мегдана в селото и е един от символите му. В него мъжете си имат собствена територия целогодишно. Към надпреварата тази година има много голям интерес, каза кметът на Широка лъка Васил Седянков.

 "В турнира участват 11 отбора, 22 човека. Регламентът е всеки срещу всеки. Ако накрая имат равен брой точки, се отива на директен двубой", обяснява Седянков. Надпреварата се провежда с 300 лева от дарители, а участниците плащат по 5 лева такса.

"Интересното е, че в ежедневието може и да не са в добри отношения, но волю или неволю трябва да са приятели в турнира. Това сплотява много. И не е важен толкова състезателният характер, колкото в тези зимни вечери хората да се забавляват. А междувременно от наградния фонд и спонсорите даваме средства и на жените да се веселят в читалището. Те си викат гайдар и си правят надпревара също. Мерят коя по плете, коя по преде", разказва кметът на селото архитектурен резерват.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?