Шест от най-вкусните традиционни храни в света ВИДЕО

Повечето хора обичат да опитват различни нетрадиционни ястия и кухни. Пътешественици достигат до различни дестинации само заради добрата храна и уникалните съставки. Кулинарният туризъм става все по-популярен и предпочитан. Ето 6 от най-вкусните традиционни храни в света:

1. Къри Ми, Малайзия

Това къри представлява супа от юфка, ориз, пикантен бульон от кокосово мляко и чили, дарикнюз.бг. В различните райони добавят тофу, скариди, сепия, листа от мента, гъби и лук.

 

къри ThinkStock/Getty Images

 

2. Пастицио, Гърция
 
Пастицио или макарони на фурна с кайма и бешамел е традиционно за Гърция и Кипър ястие. Приготвя се с агнешко или говеждо месо. Гарнира се с домати, канела, индийски орехче и бахар. Залива се със сос бешамел и настърган кашкавал.

 

пастицио ThinkStock/Getty Images    

3. Манти, Турция

Това ястие с произход Турция се разпространява по целия свят и е много популярно в Русия, Индия и други страни в Азия. Прави се от говеждо, поставено в джоб от тесто и залято със сладък сос.

4. Руладен, Германия

Пушено свинско месо с наразян лук и кисели краставички се навиват на тънки ленти. Сваряват се в телешки бульон с моркови и подправки.


5. Тажин от говеждо, Мароко

Тажин представлява традиционно берберско ястие от Северна Африка, което носи името на глинения съд, в който се приготвя. То е съчетание от канела, джинджифил, черен пипер, куркума и говежди месо. Добавят се нахут и шафран. Мароканските тажини  се сервират с кус-кус или ръчно направен хляб.


6. Солянка, Русия

Това е традиционна руска супа. Има леко тръпчив вкус, но е много приятна. Има три основни вида солянка, като основната съставка в тях е месо, риба или гъби. Най-популярна обаче е месната солянка, като тя обикновено се приготвя с няколко вида месо – от телешко, говеждо, шунка и наденички до черен дроб. Основните съставки на всички вариации са консервирани гъби или кисели краставички, зеле и, разбира се, сметана и копър – задължителните руски съставки.

 

солянка

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?