Подай сигнал

Шефът на ВиК с богат опит в сделките

Пловдив

от Екип Марица 1466 прегледа 0

Шефът на ВиК с богат опит в сделките

Управителят на ВиК ЕООД Спартак Николов има богат опит в имотните сделки. Заедно със съпругата му София Николова притежават недвижима собственост на ул. „Хан Аспарух“ 120 в нова кооперация в район „Централен“. Тя се намира до надлез „Родопи“ и бул. "Найчо Цанов". Преди няколко години в непосредствена близост до тази жилищна сграда общината е направила голям паркинг. Обновена беше и градинката, която се намира под прозорците на ВиК шефа.

Жилищната кооперация е построена от фирма „Стомекс“ ООД, чийто управител Петър Милев е собственик и на известната с опита си в застрояването на бивши общински имоти „Демилекс“.

Спартак и София Николови придобиват собственост на ул. „Хан Аспарух“, след като продават земя в Прослав и „Остромила“. Сделките за този имот се движат успоредно с тези на ул. „Лозенград“ 47. През 2010 г. София Николова купува от „Стомекс“ право на строеж на ап. 3 с площ 98,61 кв. м на ул. „Хан Аспарух“ 120. Година по-късно чрез прехвърляне правят замяна със „Стомекс“, в резултат на която Спартак и София Николова стават титуляри на правото на строеж на ап. №5 с площ 82,57 кв. м и ап. №6 с плащ 79,62 кв. м, гараж и офис с площ 23,75 кв. м. През 2012 г. заменят с частни лица офис за двоен гараж и купуват ателие, пак на същия адрес. През 2017 г. съпрузите се сдобиват с право на ползване на две паркоместа на ул. „Хан Аспарух“ 120.