Шефката на "Местни данъци и такси" купува ведомствен апартамент

Цвета Попова, шеф на  общинската дирекция "Местни данъци и такси", получи възможност да купи жилището на "Пещерско шосе" 82, в което е настанена под наем. Апартаментът е общински, от фонд "Ведомствен", който е предназначен за бюджетни служители. Само чиновниците, назначени на работа към Община Пловдив, имат право да закупят наетите квартири.  

Попова ще плати 61 350 лева за  тристаен апартамент до клиника "Селена".   Предложението за продажба на жилището  беше одобрено вчера на сесията от  29 съветници.  Костадин Гаров и Стефан Послийски от Патриотичен фронт бяха против.  Още един общински  апартамент, но в "Тракия", ще бъде продаден на Борислава Белева, ръководител в счетоводно-финансов отдел в Община Пловдив. Тя ще плати 54 400 лева.

Сделките с ведомствени жилища се правят при облекчени условия. Според наредбата чиновниците трябва да имат пет години стаж в Общината, за да придобият правото да закупят апартамент, в който са настанени под наем. Простосмъртни граждани  трябва да ползват квартирата най-малко десет години, след като още толкова са чакали да бъдат включени в списъците на крайно нуждаещи се от дом.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гражданин

Гражданин

22.02.2020 | 21:05

Най ме ядосва, когато се говорят и пишат глупости с идеята да смачкат психиката на човек. Защо нищо не се говори да натиска в/ у тази жена?! И върху други, за да напуснат и нашия " случаен" да заеме поста. Как не го е срам този тарикат, който дори не е от ГЕРБ! ВСЪЩНОСТ КОЙ СТЕ ВИЕ?!

Отговори
1 0
Димитрова

Димитрова

22.02.2020 | 21:00

Тя е достоен човек, голям професионалист. Дано г- н Кирчев даде колкото нея за успеваемостта на община Пловдив. И стига вече с тия "оплювки". Да мислим конструктивно- колко ще е полезен самият зам кмет Кирчев за общото благо на пловдивчани?!

Отговори
1 0
Христова

Христова

22.02.2020 | 20:56

Какъв е проблема?! Защо да не го купи, след като тя отговаря на критериите! Само жена! Няма хотел! Нито банка. Та тя е живяла в това жилище! И щом може...

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?