Шеф от Пиринско поема Митница Тракийска

Георги Александров е новият шеф на Митница Тракийска. Той вече записа и първия си професионален удар на новия пост. Александров заема мястото на освободения началник на бившата Митница Пловдив Павел Геренски. Заповед за това е издадена от директора на Агенция „Митници“ Георги Костов, който по новия вътрешен правилник има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови звена. С какъв мотив Геренски е освободен като директор и дали остава в системата, от Централно управление отказаха да коментират.  

Александров е дългогодишен служител на Агенция "Митници". По образование е юрист. Като такъв е работил в Митница Югозападна - със седалище Благоевград. Там е бил заместник-началник и началник преди трансформацията. През 2011 г. е избран за митничар №1 и печели приза „Служител на Агенция „Митници” за цялостен принос в областта на митническото разузнаване и разследване.

Ден след като Александров поема митница Тракийска, мобилна група открива в офиса на куриерска фирма под тепетата 120 кг нарязан тютюн за пушене без документи за платен акциз. При проверката, извършена по сигнал, са открити 39 опаковани пратки, съдържащи сухи кафеникави нарязани листа с мирис на тютюн с общо бруто тегло 120 кг. Пратките от Пловдив били предназначени за получатели в различни населени места в страната.

В хода на контролните действия е установено лицето изпращач на стоката, което не е представило документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Териториален отдел „Митническо разследване и разузнаване  - Тракийска“, което се провежда под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?