Септември е най-опасният месец за сърцето

Голямата амплитуда между нощните и дневните температури създават проблеми за здравето ни

Месец септември влезе във владение и това веднага се усети върху времето. Още в първите му дни се стигна до големи температурни амплитуди. През нощта става хладно, като градусите се понижават до 15, а през дена надхвърлят 33 градуса. Тези големи разлики, стигащи 18 градуса, са опасни за здравето и създават различни проблеми.

Рискът сърдечносъдов инцидент вследствие на понижаване или повишаване на температурите е най-висок през първите две седмици от началото на температурната промяна, обясняват учените. По правило най-уязвими са възрастните хора и тези с хронични заболявания.

За тях е най-удобно да си свършат ангажиментите през хладните часове сутрин и вечер и да се пазят следобед, когато слънцето напича най-много и става понякога нетърпимо. Препоръчително е, когато хората излизат сутрин, връхната дреха, която носят, да не е много дебела и веднага да я свалят, когато им стане топло. В горещите часове трябва да се пие повече вода, съветват лекарите. Желателно е хората да избягват консумацията на тежки храни, особено на обяд, с оглед на идващата жега.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?