Сензация: Дарби изхвърли Ман Юн за Купата на Лигата

Българин на осминафиналите с третодивизионния Бъртън

Облаците над главата Жозе Моуриньо в Манчестър Юн се сгъстяват. Тимът на Специалния бе изхвърлен от турнира за Купата на Лигата от Дарби Каунти след загуба на Олд Трафорд със 7:8 след изпълнение на дузпи и отпадна още в третия кръг на турнира за Купата на Лигата. В редовното време резултатът бе 2:2.
Домакините поведоха с гол на Хуан Мата в 3-ата минута, но допуснаха пълен обрат с попадения на Хари Уилсън в 59-ата и Джак Мериът в 85-ата минута, за да се стигне до ново драматично изравняване в 95-ата минута чрез Маруан Фелаини. Така се стигна до изпълнение на дузпи, където двата тима стреляха по 8 пъти, преди Фил Джоунс да пропусне от бялата точка и да донете успеха на гостите с 8:7 точни удара. За отбелязване е и фактът, че домакините играха в намален състав от 68-ата минута, когато вратарят Серхио Ромеро бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле.

Българският вратар Димитър Евтимов ще играе на осминафиналите в Купата на Лигата. 25-годишният страж игра 90 минути при победата на неговия Бъртън Албиън над Бърнли с 2:1. Третодивизионният тим губеше с 0:1 на почивката след гол на Кевин Лонг. През второто полувреме Лиъм Бойс изравни, а Джейми Алън отбеляза победния гол в 83-ата минута, с който отборът от Висшата лига напусна надпреварата.

Бъртън ще играе на осминафиналите в турнира за първи път в историята си. За Евтимов това бе втори мач за отбора, след като той дебютира преди 10 дни, след като подписа с отбора от Лига 1 в средата на септември.

Българинът изигра отличен мач. Той направи страхотно спасяване след удар на Крис Ууд малко преди Бъртън да поведе в резултата. Евтимов се отличи и с някои прекрасни подавания към играчите в предни позиции. При 1:1 стражът имаше и късмет, след като удар на Ашли Барнс нацели гредата. 
ДРУГИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТАЗИ ВЕЧЕР:
Борнемут - Блекбърн 3:2
Блекпул - КПР 2:0
Милуол - Фулъм 1:3
Оксфорд - Ман Сити 0:3
Престън - Мидълсбре 2:2 (Мидълсбро продължава след дузпи)
Улвс - Лестър 0:0 (Лестър продължава след дузпи)
Уикъмб - Норич 3:4
УБА - Кристъл Палас 0:3

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?