Село се самоизхранва и споделя колите си

Почти самодостатъчно село - както от гледна точка на използванатаенергия, така и откъм храна, се строи край Копенхаген.Наречено „Град-градина Хелзинк“ („Helsinge Haveby“), то ще се намира напо-малко от час път от датската столица и в него ще има 700 къщи

.Трансформирайки традиционните земеделски полета в разнообразен миксот влажни зони, ливади, овощни градини и горско земеделие, новото градчеще позволи на бъдещите си обитатели да водят по-устойчив начин на живот спо-висока степен на самодостатъчност.

В същото време то ще предлагасъщите услуги, удобства и свобода като големия град.В проекта традиционните къщи са заменени от социални групи,интегрирани в естествения ландшафт на района. По-голямата част от земятае споделена между живущите, давайки възможност за по-голямопроизводство на местна, органична храна.

Концепцията за града-градина предполага всеки жител на това място даможе да прекрачи прага на дома си и да си набере плодове и зеленчуци отдвора. Така естествената и чиста храна е „интегрална услуга“ отдома, подобно на чешмяната вода. За транспорт се предвиждат споделениелектрически коли.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?