Подай сигнал

Седем биса за бременната Соня Йончева в „Театро Реал“

Пловдивското сопрано възхити испанската публика с арии от Верди и Пучини

Култура

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 440 прегледа 0

Соня Йончева и Антоан Палок

Пловдивското сопрано Соня Йончева възхити публиката на „Театро Реал“ в Мадрид. Бурните овации накараха бременната певица да се върне седем пъти на сцената на операта.

Програмата на Йончева бе съставена изцяло от италиански песни и арии. В първата част преди антракта тя изпълни камерни пиеси от Джузепе Верди. Енергията на бременната дама, талантът й и чудесният синхрон между нея и Антоан Палок, който <210> акомпанира на пиано, подлуди публиката и я накара да съпреживее дълбоко всяко едно от изпълненията.

Интензивността на “Il tramonto”, леките украси на “Ad una stella” и легатото пеене “In solitaria stanza” показаха, че гласът на Йончева владее и най-големите тънкости в изпълнението на произведенията.

Във втората част на рецитала бяха представени творби на Джакомо Пучини, а след бисовете певицата изпълни още четири мелодии с гласа си.

Една от най-големите звезди на световната опера ще продължи да радва почитателите си в „Пиратът“ на Белини, където ще изиграе ролята на Имоджене. Там българското участие е допълнено от нейния брат Марин Йончев в ролята на Итулбо и Владимир Стоянов като Ернесто.

На рецитала в „Театро Реал“ присъстваха и най-близките на българското сопрано - съпругът <210>, венецуелският диригент Доминго Хиндоян и синът им Матео. В момента солистката на Метрополитън Опера в Ню Йорк очаква момиченце.

Коментари


Да е жива и здрава и да ни радва с великолепните си изпълнения! Пожелавам и леко раждане!