Подай сигнал

СДС подаде жалба срещу Стефан Тафров в ЦИК заради клип

България

от Екип Марица 225 прегледа 0

Стефан Тафров

СДС подаде сигнал в ЦИК срещу Стефан Тафров ("Да, България"), кандидат за евродепутат от обединението "Демократична България", съобщи пресцентърът на партията.


Оплакванията са заради предизборен клип на Тафров, съдържащ "фигуративна марка на СДС и графичните знаци на Организацията на обединените нации (ООН) и СДС". В жалбата се отбелязва, че от 2002 г. СДС е носител на правата върху фигуративната марка.


"Правилата за водене на предизборна кампания забраняват извършването на заблуждаваща агитация и използването на символи/графични знаци на други политически партии, участващи в изборите", се посочва в сигнала.


И още: че партията не е давала съгласието си за използването на регистрираната и притежавана от нея марка, заради което смята това за незаконно и настоява ЦИК да задължи "Демократична България" да премахне от агитационния клип фигуративната марка на СДС - лице на лъвче с две вдигнати ръце, както и графичните знаци на ООН и СДС. Партията настоява още и да бъде наложена глоба за допуснатото нарушение.

Коментари