Следвайте ни

В първия ден без забрана: Велосипедисти хукнаха към Родопите

viber icon

Десетки велосипедисти изкараха първия ден от уикенда в планината, възползвайки се  от разрешението на властите да  излязат  извън  Пловдив.

Някои се качиха до хижа Здравец и Копривките с автомобили, натоварили отгоре и велосипеди, други с удоволствие въртяха  педали с километри, докато стигнат  до  близките курорти. 

Малкият Александър  се радваше на чистата планинска вода, докато родителите му пълнеха шишета от крайпътната чешма, тръгнали към Здравец. „ От сутринта пита кога ще отидем в гората, толкова му е омръзнало да си стои вкъщи. Откакто обявиха извънредното положение, не сме излизали никъде, освен до магазина. Спазваме правилата и сега за първи път напускаме града“, разказа Александра, майка на 4-годишното момче.  Сподели, че когато питат Александър дали му се ходи на детската градина, той отговаря: „Не трябва. Там има лоша болест“. 

Облачното време не попречи на десетките пловдивчани да се разходят из парка, а симпатична жена си набра  свежи стръкове коприва на поляната  до затворената хижа „Здравец“. Увери, че става  страхотна супа, пълна с витамини , освен че е вкусна.  

От емблематичната хижа  признаха, че чакат с нетърпение да се обяви началото на туристическия сезон. Дотогава обаче е добре общината да ремонтира пътищата, препоръчаха пловдивчани, сочейки безбройните дупки на паркинга и стария асфалт към вилите. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Х К

Х К

02.05.2020 | 22:45

А ти за какво ставаш шушляк прост ? Чак пък за нищо .. !?

Отговори
2 0
беге журналя и или как за нищо не ставате

беге журналя и или как за нищо не ставате

02.05.2020 | 17:43

...хукнали...ва ева в селяците марицови ахахаха

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?