Стефан Вълдобрев представя дебютната си книга в Пловдив

Актьор, музикант, текстописец, фронтмен на група „Обичайните заподозрени” – Стефан Вълдобрев, празнува своя 50-годишен юбилей на 20 май. Рожденият ден е специален и необичаен, защото пусна на пазара своята „Книга за песните”. Тя включва текстове на песни, спомени и изповеди, снимки и факсимилета на тефтери и нотни тетрадки. Редактор на изданието е писателят и драматург Яна Борисова, а дизайнер – Тодор Манолов. Фотографиите са дело на Павел Червенков. 

Сега книгата тръгна на път, заедно със своя автор, който е подготвил множество изненади за верните си почитатели. Представянето в Пловдив е на 2 юли от 19:00 часа на Римския стадион.  

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е с вход свободен!

 „Книга за песните” е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея той се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като се обхваща периодът от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста може да се създаде хит.

Всеки текст на песен всъщност е готовият сглобен пъзел от записки и чернови, спомени, впечатления, размисли, колебания, личностно израстване. За първи път Стефан Вълдобрев допуска толкова близо до себе си своята публиката, разкрива начина си на мислене и ценностите си, как зазвучава музиката в ума му, какви „трикове” прилага по време на записите си. Но докато четете тези 41 разказа за създаването на най-популярните му песни, превърнали се в хитове и устояли изпитанието на времето, ще усетите и оцените лекотата и искреността, с която авторът ви забавлява, ще се усмихнете на хумора и самоиронията, на способността му да се радва на малките неща от ежедневието, на вярата му, че нищо в живота не е случайно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?