Следвайте ни

Гледайте онлайн "Египетска приказка за сърцето"

viber icon

Спектакъл „Египетска приказка за сърцето“ ще бъде представен онлайн тази вечер от 18:00 часа. Той е реализиран по едноименната приказка, която е сред най-интерпретираните текстове на древноегипетската култура, останал до наши дни.

Древният папирус с оригинално заглавие „Историята на претърпелия корабокрушение“ е определян като едно от първите приключенски четива в света. Като следва сюжета за отпътуване на героя, корабокрушение, пристигане на остров, среща със змей, общуване между тях и спасение на героя чрез успешното му завръщане, приказката ни запознава с древноегипетското „учение за контрола над сърцето“ и общуването между човек и бог според египетската философия.

Чрез средствата на танца, песента и визуалния колорит, присъщи на древната култура на Близкия изток, спектакълът ни отвежда на едно необичайно пътуване назад във времето към свръхсетивната памет на човечеството.

Постановката е част от платформата "Театрална совалка 2020“ - online, чиято водеща е актрисата Мартина Апостолова. По време на пиесата зрителите ще могат да задават своите въпроси към модераторите на платформата. Ще може да я гледате на линка ТУК

Организатори: Университетски театър, департамент „Театър“
Превод: проф. Сергей Игнатов
Режисьор: Елена Панайотова
Идея: Антоанета Петрова
Сценична адаптация: Елена Панайотова
Костюми: Юлияна Войкова-Найман
Музикален консултант: Вероника Петрова
Участват: Антоанета Петрова, Десислава Христова, Стойка Стефанова, Василия Дребова, Димитрина Гинева

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?