Мегаконцертът "Пътят към върха" огласи Бунарджика СНИМКИ

Впечатляващо многопластово и зрелищно събитие, наречено "Пътят към върха", започна тази вечер на Бунарджика. Повече от 50 артисти, музика на Стинг, джаз, поп и класика забавляват публиката на хълма. Шоуто е още по-ефектно заради осветлението, което са подготвили организаторите.

В концерта  Sting The Opera участват оркестър  на Държавна опера - Стара Загора и Военният биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев. Организаторите  на необичайното културно събитие е Община Пловдив и район "Централен".

Музиката огласи  Бунарджика още в 17 часа, концертът  на филхармонията започна от 17,30 часа и ще продължи в рамките на три часа. Любителите на Стинг ще слушат неговата музика от 21 часа.

Два рояла са качени на хълма, което дори и по-възрастните пловдивчани не помнят да се е случвало. Един от роялите ще изпълнява най-популярните музикални произведения на площадката, а вторият - над акведукта до чешмата. На старата пътека към върха, известна като римска, има своеобразна сцена, но с арфа, на която се очаква виртуозно изпълнение на София Колева. Който желае и умее, макар и малко да музицира, може да посвири. 

Големият концерт  на Старозагорската опера ще завладее сърцата на зрителите горе до шадравана. Чашата, пресъхнала от години, за първи път беше напълнена, след като тази сутрин  тестваха здравината на шадравана с малко фонтанче в средата. 

С този концерт ще изпратим лятото и ще посрещнем с много положителни емоции и оптимизъм новата учебна година, коментира Георги Стаменов.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”