Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Насладете се на пленер "Творецът"

viber icon

В Стария Пловдив днес започна традиционния пленер „Творецът“. Той ще продължи до 12 юни в дом „Иван Черноземски“ - Културен център „Бизнесът за Пловдив“.

В пленера са поканени за участие пловдивските художници  Емилия Арабаджиева, Лидия Симеонова, Николай Няголов, Иван Краевски и бургаският творец Добрин Вътев. Редом с тях ще рисуват и двама млади творци. Радостина Стоева е ученичка в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ - Пловдив, а Искрен Дочев е ученик в Националната гимназия за сценични кадри и екранни изкуства.

Темата , с която художниците ще докажат творческото си майсторство е „Пловдив, Старият Пловдив“, а техниката на работа е с маслени бои. Пленерът завършва с изложба от платната на участниците в него, която се открива на 12 юни в същия дом в Стария град /ул. „Цанко Лавренов“ №5/, в който те ще работят през седмицата.

Четиринадесет от творбите от пленера ще останат за Ротари „Пълдин-Пловдив“ и сдружение „Бизнесът за Пловдив“. С тях двете неправителствени организации  ще подпомагат своята дейност. Най-често те биват дарявани на читалища и училища. Младите автори от пленера пък ще зографисват портрети на Георги Сава Раковски, които ще отидат  в сбирката на фондация „Народните будители и аз“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?