Временният шеф на Онкото пусна поръчки за 4,5 млн. лв.

Цели седем обществени поръчки е провел Комплексен онкологичен център - Пловдив ЕООД за четири месеца, откакто д-р Пламен Фотев беше назначен за временен управител в края на септември, показва проверка на "Марица".

 

Поръчките са на стойност близо 4,5 млн. лева, а доставките по тях осигуряват оперативната работа на лечебното заведение. Сега предстои екипът на Пламен Фотев да организира и двете големи обществени поръчки, чиято прогнозна стойност вече надхвърля 7 млн. лева. Едната е за нов линеен ускорител, а другата - за строителство на нова сграда за гама-лечение и оборудването й. 

На 29 септември, пет дни след встъпването си в длъжност, Фотев е подписал първата обществена поръчка на КОЦ - Пловдив. Тя е с предмет доставка на нетни количества активна електрическа енергия на стойност 200 хил. лева без ДДС.

Спечелена е от "ЧЕЗ Трейд България" ЕАД

На същия ден са обявени и пазарни консултации през АОП, свързани със закупуването на анестезиологичен апарат, автоклав, операционна маса и лампа. Три фирми подават индикативни оферти.

През октомври пък е обявена най-сериозната обществена поръчка на стойност над 2,5 млн. лева без ДДС. Тя е за доставка на реактиви и лабораторни консумативи за отделението по клинична патология и клинична лаборатория по 22 отделни обособени позиции. Втора поръчка за доставка на консумативи пък е открита месец по-късно - на 27 ноември, за доставка на медицински изделия и консумативи. Общата прогнозна стойност е 1,6 млн. лева без ДДС а обособените позиции са 25 и отговарят за отделните категории консумативи.

Други три поръчки са стартирани през последния месец на 2020 г.

Първата е от 1 декември за доставка на храна за лекарите и пациентите в КОЦ - Пловдив. Тя обаче е прекратена две седмици по-късно, защото кандидатите са само двама, а според процедурата търг може да бъде проведен само ако има три или повече оферти. Същата поръчка е пусната отново в последния работен ден на 2020 г. и този път се намират три фирми, за да се проведе конкурсът. Прогнозната стойност е 70 хил. лв. без ДДС.

Още 270 хил. лв. пък ще похарчи КОЦ за ремонтни дейности. Други близо 200 хил. лв. ще отидат за два анестезиологични апарата за инхалационна наркоза и един костен денситометър за цяло тяло с измерване на телесен състав.

Старият приятелски кръг ще избира изпълнителите 

Кой ще изпълнява тези поръчки, тепърва предстои да разберем след класиране на офертите. Екипът, който ще ги организира, обаче вече е известен - новият управител Тотев и старият главен счетоводител Красимир Тодоров. Юридическа помощ пък ще осъществяват други двама добри познайници в здравния сектор - известната адвокатка Емилия Петрова, която се прочу със своите 18 договора с различни общински звена в мандата на бившия кмет Иван Тотев, и Юлиян Ковачев, който по онова време даваше ценни юридически съвети в КОЦ - Пловдив срещу 3000 лв. на месец.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Вън

Вън

15.02.2021 | 16:43

Този управител е за смяна докато не е направил още безобразия.Къде е принципала.

Отговори
8 0
Изумена , че  има поръчката за хранене на "лекари"

Изумена , че има поръчката за хранене на "лекари"

15.02.2021 | 13:36

Този управител няма ли да се поспре с тези поръчки и договори.Коледата свърши.Какви са тези милиони тук и там.След време няма да му стигне заработеното по клинични пътеки за да ги изплаща .

Отговори
7 0
Стига лъжа Стига Езоп

Стига лъжа Стига Езоп

15.02.2021 | 12:13

Тотевия Модел Но защо скромничите Защо се изчервявате Ами наречете го с точното му найменование Еврейски нагъл крадлив модел

Отговори
4 0
Нали

Нали

15.02.2021 | 11:42

Ето на, искат да крадат пари! Не могат ли да ги купят тези работи за 5 лева от битака, а пускат поръчки за милиони! Ако беше Славчо Атанасов, щеше да ги плати от собствения си джеб!

Отговори
0 6
Да бе

Да бе

15.02.2021 | 12:17

Сега ти роднина ли си или калинка? И ако си калинка, това част от служебните ти задължения ли е или по партийна линия браниш тотевата чета некадърници.

Отговори
3 0
Димо

Димо

15.02.2021 | 10:44

Гарантирано от "Тотев" че защо иначе напъваше толкова да сложи шеф на онкото той, ако няма лапаница. Тия комплекси не се строят с честна дума и красиви очи

Отговори
8 1
Менда

Менда

15.02.2021 | 10:13

Цялата отговорност е на Иван Тотев и групата общински съветници-умници. И на това му идва краят! Избори и сбогом на Тотевия модел!

Отговори
9 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?