Следвайте ни

Туристи оставят купища боклуци по екопътеките в Минерални бани 

viber icon

Между 15 и 20 000 лв. коства на бюджета на Община Минерални поддържането на 6 екопътеки. Вандали трошат пейки, беседки, табели. Обмисля се вариант те да бъдат направени от по- устойчив дървен материал, коментира кметът Мюмюн Искеднер. 

И ако надежда местата за отдих и пикник да бъдат запазени с ремонти има, то няма спасение от боклуците. Туристи оставят купища след себе си, вместо да ги изхвърлят в контейнерите за смет. Не разбирам какво кара хора, отишли сред природата, за оставят толкова боклук след се себе си, нали пак ще дойдат, недоволства кметът,  който се чуди дали да не се сложи видеонаблюдение. 

За боклуците по екопътеките сме писани нееднократно. Дни след поредното чистете, на едно най- посещаваните места заради близостта си -Шарепаните, бе в сравнително добро състояние. Поглед от скалите надолу обаче, попада на сметище, което няма как да бъде почистено без помощта на алпинисти. Посетителите са пускали надолу бутилки, опаковки и какво ли не в естествените отвори на скалите. Гледката е потресаваща. 

Пазете чистота, тя е важна и за хората, и за природата, апелират от Общината. Администрацията подготвя нов екопътека, по която също ще има места за отдих, беседки, места за барбекю, огнища, кошове за смет и др.

Общината разчита на турзма и се надява екопътеките да бъдат свързани такива в съседните общини Хасково, Димитровград, Първомай и Черноочене, така се да има постоянен поток от посетители. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?